sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Mä tein sen!!! Sain leivottua ensimmäiset piimäkakut mammun perinteisellä ohjeella. Että olen tyytyväinen itseeni :) Eikä sitä tiedä, vaikka vielä illemmalla leipoisin toiset kolme piimäkakkua.. Ehkä se kannattaisi tehdä, kun on puhti päällä.Ohje on tosi vanhasta keittokirjasta, minkä mummuni oli saanut äidiltään, ja joka perintönä siirtyi sitten minulle. Kaikki ovat kyllä tasaisen ja kauniin ruskeita, salama vaan saa nuo kaksi näyttämään paljon vaaleammilta :(Leivottuani siirryin sitten kutomon puolelle eli sohvannurkkaan sukanteelmän kanssa. Edelleen kutominen tuntuu kivalta. Tämähän vaikuttaa ihan lupaavalta. Tiedä vaikka saisin nuo sukatkin tänään valmiiksi ;)

Tänäänkin satoi puolipäivää lunta. Ulkona on kaunista, kun maa on valkoinen. Varmaan mun puhtini tehdä kaikkea johtuu osittain siitä, kun on valoisampaa. Onhan tässä se, että kaikki mitä saan tehtyä, on pois joulupaniikista.
Pakkasta on ollut koko päivän -12 astetta, mutta iltaa kohden pakkanen on alkanut kiristyä. Mikä on ihanampaa ruokaa pakkapäivänä kuin keitto; tässä tapauksessa kaalikeitto.

Ystäväni on tulossa kohta kahville ja tuo mulle samalla pussin karkeita vehnäjauhoja, ettei ainakaan jauhojen puutteen takia jää leipomatta :D Ja onhan se kiva saada päiväkahviakin kivassa seurassa.

Kyllä mun kelpaa :) Toinenkin ystäväni piipahti meillä. Hänen kanssaan jutteleminen on lähes aina hirveän helpottavaa.

Ai niin, menin sitten ilmoittautumaan UWAan eli uudenvuodenaatosta vappuaattoon -tempaukseen Neulomossa. Tiedä sitten, miten fiksu idea, kun KyJykin jäi vaiheeseen... ;)

3 kommenttia:

 1. Ahkera Muru :)) Nuo piimäkakut ovat todella hyviä, harmi ettet asu lähempänä *virn*
  Täällä näyttää mittari -14,5, mutta on tosiaankin valoisampaa nyt kun on hiukan lunta maassa. Ja onneksi eilinen tuulikin on laantunut.
  Mukavaa iltaa kutimen kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Hih! Olis voineet huveta siis aika hätäiseen, jos asuttaisiin lähempänä toisiamme :D

  VastaaPoista
 3. ihana pirteys hyvä sinä ja piimäkakku on paras kakku nam

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)