maanantai 17. joulukuuta 2012

Aamupäivällä lunta tuli edelleen, mutta nyt sade pitää ainakin taukoa. Aikuisten oikeasti... Tuo lumimäärä riittäisi jo.

Aamupäivällä olin puuhakas ja leivoin sen toisen satsin pipareita. En tiedä, mitä mä eilen taikinaa tehdessä ajattelin, kun neilikkaa tuntui tulleen hieman liikaa taikinaan. No, ei kai ne piparit pahasti epäonnistuneet sen takia.

Ystävättäreni poikkesi tuossa puoliltapäivin kahvilla. Hän on hankkinut pari rasvasilliä Lasimestarin silliä varten, mutta unohti ne kotiin. Täytynee ajella myöhemmin tänään hakemaan ne, niin saan sillinkin tehtyä maustumaan. Tai sitten ajelen huomenna.

Puikot eivät ole vielä tänään tarttuneet käteen. Pitäisi kyllä ottaa ne - joulu tulee koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi.
Tällä hetkellä olen vielä kahden vaiheilla eli alanko tehdä niitä sitruunakakkuja vai en. Homma ei ole kuitenkaan ihan hirveän iso, kun kerralla saa tehtyä kaksinkertaisen taikinan, mistä tulee ne kolme tarvittavaa kakkua. Se on vain se aloittaminen.

Tänään on ollut vähän haikea mieli - tulee 6 vuotta siitä, kun äiti kuoli 62-vuotiaana syöpään. Toisaalta tuntuu, että se oli ihan just, mutta toisaalta aika tuntuu kovin pitkältä. Paljon on tapahtunut tämän kuuden vuoden aikana... Ja paljon on tullut asioita eteen, joista olisi halunnut ja haluaisi puhua äidin kanssa.
Juuri lauantaina ajattelin Koskissa käydessä tätä lähestyvää äidin kuolinpäivää ja sitä, että ensi keväänä tulee 20 vuotta isän kuolemasta. Miten tuo aika meneekään.. Nyt tulee itku silmään eli poistun takavasemmalle palatakseni myöhemmin uudelleen.

Joskus myöhemmin päivällä.
Hahaa! Mä tein sen! Nyt on kolme sitruunakakkua uunissa. Kun saan ne pois, on joululeipomukset torttuja lukuunottamatta leivottu :) Hyvä minä! ( anteeksi pieni omakehu..) Nyt voi hyvällä omallatunnolla istua kutomaan. Kylällä piti tänään käydä, mutta siirsin sen huomiseen. Käyn sitten huomenna hakemassa ystävättäreltäni ne sillit ja teen huomenna sen Lasimestarin maustumaan.

Tein valmiiksi jo UWAlle oman sivun, minne laitoin suunnitelmani tehtävistä töistä. täytyy joulunpyhinä sitten valita lankoja ja etsiä ohjeita valmiiksi, niin ei tarvi kuin aloittaa tekeminen uudenvuodenaattona. Varmaan se menee taas siihen, että mahdollisimman nopeasti kaikki työt alulle ja sitten vain yritetään tehdä niitä valmiiksi. Paino sanalla yritetään ;)

Nyt siirryn kutomon puolelle (siis menen sohvannurkkaan kutomaan) Mukavaa loppupäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)