keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Lumisade on lakannut ja tilalle tullut pakkanen. Tiedä sitten, kumpi on parempi, mutta kauniin talvista ulkona on.

Tänään saatiin se pitkän aikaa kesken ollut asia vihdoin eteenpäin. Helpotti oloa. Huomenna täytyy laittaa paperit eteenpäin ja sitten taas odotetaan.

Puoliltapäivin ystävättäreni poikkesi kahvilla ja suunniteltiin alustavasti, että laitettaisiin heidän pihaansa lauantaina nuotio ja paistettaisiin "tikkumakkaraa". Sehän olisi sopivaa juuri näin joulun alla ;) Ratkaisevana tekijänä on sää - kauheilla paukkupakkasilla ei ehkä viitsi värjötellä edes nuotion äärellä, menee nautinto tikkumakkarasta.

Eilen sain tehtyä ne Lasimestarin sillit. Äiti varmaan katseli kauhuissaan pilvenreunalta, miten mä sainkin räävittyä kokonaisen sillin niin rumasti :( Täytyy kuitenkin ymmärtää, että tämä oli ensimmäinen kerta kun tein yksin Lasimestarin silliä - tätä ennen olin kerran aiemmin tehnyt ja silloinkin äidin kanssa.Enkä muutenkaan ole kovin paljon käsitellyt kokonaisia kaloja, vaan keskittynyt enemmän valmiisiin fileisiin. ( Ensi vuonna teen sillin valmiista fileistä)
Illalla tuli heiluteltua vähän puikkojakin, mutta pakko olisi jatkaa tänään. Vielä puuttuu 3 sukkaa joululahjoista.

Olen kahden vaiheilla eli lähteäkö vielä tänään kauppaan hankkimaan rosolliaineet, laatikot ym. loput jouluherkut vai menenkö vasta huomenna. Toisaalta, jos menisi tänään, olisi kaikki täällä valmiina odottamassa tekemistä ja voisi kaikessa rauhassa keskittyä kutomaan. Täytyy miettiä ;)

Nyt menen keittämään kahvia!
Mukavaa talvipäivää kaikille!

1 kommentti:

  1. Hienoa että asiat etenee :))
    Apua, vieläköhän sitä osaisi tehdä lasimestarin silliä; meilläkin äiti teki sen aina. Tosin täksi jouluksi en valmistele mitään kummemmin kun en ole kotona.
    Oikein rattoista joulun odotusta <3

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)