torstai 29. marraskuuta 2012

Paketoin juuri varastoon kertyneistä sukista, huiveista ja tumpuista joululahjoja lähi-ihmisille. Totesin, että vielä pitäisi ehtiä kutoa kolmet miesten- ja naistensukat ja yhdet tumput ennen joulua. (ja laittaa Huhuu -pipoihin silmät )
Osassa on armonaikaa melkein jouluun, mutta osa pitäisi saada valmiiksi joulukuun puolenvälin haminoille. Miten niin tulee kiire..??!!??
Tuossa paketoidessa tuli tunne, että mun lahjat ovat ihan syvältä; jotain tylsiä kudottuja juttuja. Mikä siinä on, ettei itsetekemäänsä osaa arvostaa, vaan sitä pitää niin vähäpätöisenä, että oikein nolottaa antaa joululahjaksi niitä. Siis ainakaan minä en osaa arvostaa itsetekemääni.Pidän kuitenkin itseäni suht hyvänä kutojana, joka tekee ihan siistiä ja nättiä jälkeä. Kai sitä täytyy hankkia edes suklaarasiat noiden tylsyyksien lisäksi...
Miksi ihmisen pitää olla niin persaukinen, ettei ole vara kävellä kauppaan ostamaan niitä joululahjoja?

Eilen sain  valmiiksi ne Sauna -sukat. Laitan tänne kuvan, kun saan ne huoliteltua. Samalla ne olivat 17. valmistunut KyJy -työ.  Kolme vielä puuttuisi KyJyn 20 työstä, mutta taitavat jäädäkin puuttumaan; nuo joululahjat vievät loppuajan ihan väkisin.


Lisää kahvia koneeseen ja miettimään, miten saan puhtia tehdä loput joululahjat - etenkin kun fiilis niiden antamisesta on tällainen.
Mut on se, että itse arvostan muiden itsetekemiä juttuja, mutta omatekemiään en osaa arvostaa samallalailla. On tää taas vaikeaa....

Ei se kahvi tuonut motivaatiota kutomiseen :( Jostain sitä täytyisi löytää.
Kirjoittelin kauppalappuun mitä kaikkea joululeivonnaisiin tarvitsee. Olisi ollut kauhea into aloittaa leipominen, mutta jälleen törmäsimme taloudelliseen tilanteeseen, mikä esti hankinnat. Tylsää - etenkin kun olisi ollut puhti päällä.

Sain sitten kuvattua ne Sauna -sukatkin. Lankana on Regia silk 6fach ja tosi hento vaaleankeltainen. Tällaiset niistä tuli :

3 kommenttia:

 1. Kyllä ne neulomukset kelpaavat,tärkeintähän on muistaminen moni mielellään varmasti ottavat ilolla vastaan lämpimän paketin kuin "suklaat" älä nyt turhaan mieti kerkeätkö vai et teet sen minkä kerkeät jos tulis vähän valoisempia päiviäkin kun on luvattu pakkasta useammalle päivälle,teet ihan omaan rauhallisen tahtiin.

  VastaaPoista
 2. Voi murunen! Pidän itse tehtyjä lahjoja hyvin henkilökohtaisina. Lahjan saaja on ollut mielessä lahjaa suunnitellessa, siihen valittaessa materiaaleja, sitä tehdessä, ja valmista työtä paketoidessa. Kaupan hyllyltä napattuun suklaarasiaan ei sisälly ollenkaan samanlaista latausta, vaikka ulkokuori olisi kuinka nätti.
  Lähipiirissäni on myös ihmisiä, joille tärkeintä on lahjan näyttävyys ja hinta. Jos se on "merkitön" tai liian halpa, se työnnetään sivuun. Heille en uhraa aikaani ja ajatuksiani, käyn alennusmyynneistä hankkimassa kriteerit täyttävän tuotteen ja kuittaan velvollisuuteni.
  Teet ihania neuleita, älä suotta vähättele osaamistasi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Cesilia ja Tjorven :) Sain tavallaan synninpäästön kommentteistanne. Eli keskityn olemaan tyytyväinen, kun voin antaa itsetehtyä lahjaksi.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)