perjantai 12. joulukuuta 2014

Saako nyt olla tyytyväinen itseensä? Olen leiponut kaikki piimä- ja sitruunakakut, mitä pitikin. Huh. Oli se aikamoinen urakka. Pakko myöntää, että parissa kohtaa tehtiin ja itkettiin, kun ei millään olisi jaksanut enää tehdä. Vielä pitäisi tehdä yksi tiikerikakku. Tänään kuitenkin teen uuden piparitaikinan, jonka leivon sit huomenna. Niistä viikko sitten tehdyistä pipareista alkaa olla vain murut jäljellä.
Tarkoitukseni oli ottaa kuvat kakuista ja laittaa tänne, mutta tulin laittaneeksi niin kiireellä pakastimeen, että kuvaaminen jäi. Epäilen, että "verottaja" tai laaduntarkkailija olisi saattanut iskeä niihin, jos en olisi toiminut ripeästi. Noissa kakkuresepteissä on se ihana puoli, että kun niitä tehtiin Mammun kanssa vuosikaudet ja niitä on koko ikänsä syönyt tietää, miltä niiden kuuluu maistua ja näyttää. Mammu olisi varmaan ylpeä, koska kakkujen pohjat eivät halkeilleet eikä siihen keskelle noussut sitä torvea, jolloin kakku olisi näyttänyt oikeinpäin ollessaan sieneltä.

Pitkät sukatkin on haettu eilen. Hyvä, että  pääsin niistä viimein eroon. Vielä pitäisi löytää niille kaksille säärystimille kuvat. Taidanpa laittaa ne tähänkin myyntiin, eli 7 veikasta kudotut pitkät, 65cm, säärystimet hoikkaan / tavalliseen jalkaan. Hinta 24e sis postin 2. luokan maksina.Meillä on maa valkoinen ja lisää tulee koko ajan. Olikohan se toissailtana, kun täällä höytyili lunta, joka jäi maahan. Viime yönä sitä on sitten tullutkin vähän reippaammin. Ei nyt ihan laulun sanoin "lunta tulvillaam on raikas talvisää.." mutta tasaisen valkoista kuitenkin. Yritän ottaa kuvan, mutta vielä voi olla liian pimeää kuvan onnistumista ajatellen. ( kello on 7.48 )


 
Joo, arvasinkin, ettei kuvä ole hyvä, mutta näkee tuosta sen verran, että lunta on ja lisää tulee.

Tänään suunnitelmissa on ainakin se piparitaikinan teko ja kutominen. Lupasin kutoa Kultsin joululahjapakettiin sukat; vielä olisi puolet terästä ja kärkikavannukset jäljellä.

Nyt tämä tyttö lähtee keittämään lisää kahvia - silmät eivät meinaa pysyä auki.

Mukavaa lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)