keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Hohhoijaa..

Nyt on joulu aika hyvin hanskassa. Sain eilen tehtyä Lasimestarin sillin, jota tuli aika paljon. Viime vuonna sillit olivat aikas pieniä, joten sanoin sillä perusteella kumppanilleni, että tuoda 5 rasvasilliä. siinä kohtaa, kun näin sen paketin, iski lähestulkoon epätoivo; 5 silliä painoi 1,8kg. Tänä vuonna oli sitten isoja sillejä. Jos olisin nähnyt sillit ostotilanteessa, olisin ottanut max kolme kappaletta. No, mikä siinä auttoi kuin urakoida ne purkkeihin. Itselle tuli kaksi isoa purkkia ja yhden pienen vien tädilleni, joka kielsi tuomasta isoa. Meni yli 2 tuntia siinä projektissa.

Saatuani sillit tehtyä, oli vielä virtaa jäljellä eli päätin tehdä " Maailman parheita pikkuleipiä", joita äiti teki aina jouluksi. ne ovat kyllä ihanan helpot tehdä... Ja hyviä.

                                                        200g voita
                                                        200g sokeria
                                                        1       munankeltuainen
                                                        2 rkl siirappia
                                                        3 tl    vaniljasokeria
                                                        5 dl    vehnäjauhoja
                                                        2 tl     soodaa

           1. vaahdota rasva ja sokeri.
           2. lisää keltuainen ja siirappi.
           3. lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja vaniljasokeri.
           4. muotoile taikina n. 2cm:n vahvuisiksi tangoiksi pellille.
           5. paista 200C kauniin ruskeiksi.
           6. Leikkaa vinoneliöiksi ennen kuin keksit kovettuvat.

Nuo ovat siis niin hyviä.

Ex-Kultsikin poikkesi hätsynpikaa eilen teellä. Annoin samalla hänelle piimäkakun, kun hän halusi sellaisen. Jotenkin tuntui hyvältä ja kivalta, kun kakku kelpasi hänelle ja hän ylipäätään halusi sellaisen. Oli minulla hänelle pari pientä pakettiakin, mutta niistä ei sen enempää, koska tiedän hänen lukevan aina välillä tätä... Lälläälää Kultsi (ex)

Sukat tuottivat eilen päänvaivaa. Olin kutonut jo toisen sukan vartta pitkälle yli puolenvälin, kun huomasin kaksi silmiinpistävää virhettä mallineuleessa - ja tietenkin sukan etupuolella. Mietin hetken, mitä teen, mutta sitten päätin tempaista puikot pois ja purkaa koko hökötyksen ja aloittaa alusta. Sain kudottua ennen nukkumaanmenoa puretun pätkän pois eli nyt ollaan siinä vaiheessa kuin ennen purkamista. Mutta meinas käydä harmittamaan tosi lujaa.

Tänään en aio tehdä muuta kuin kutoa. Tai no, on tuolla pesukone päällä, mutta sitä ei voi laskea. Tässä on riehuttu niin paljon, että saa riittää.
Loppuviikosta käyn kaupassa hakemassa jouluruuat, ettei tarvitsisi enää ensi viikolla mennä kauppaan.

Saas nähdä, miten meidän Koskin reissun käy. Lupaavat lumisadetta loppuviikoksi, mikä tarkoittaa sitä, että kaverini on yötäpäivää töissä auraamassa. Vilkaisin äsken Forecan sääennustetta ja sen mukaan täällä ei pitäisi sataa viikonloppuna lunta,mikä tarkoittaa, että päästäisiin lähtemään yhdessä Koskiin. Toivottavasti eivät muuta mieltään. Täytyy tehdä varmuuden vuoksi myös suunnitelma B.

Nyt tämä tyttö siirtyy kutomaan. Mukavaa keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)