perjantai 17. tammikuuta 2014

Sävyisä ihminen joutui hermostumaan

On se, kun näinkin sävyisä ihminen kuin minä, jouduin hermostumaan kesken kaiken. Olimme päättäneet ystävättäreni kanssa hankkia ystävättäreni kaverille Karbonz -hiilikuitu sukkapuikot. ( kutominenhan on välineurheilua - tai paremminkin välineharrastamista) .
Menin käyttämäni nettikaupan sivuille ja laitoin puikot koriin. Päästyäni tilauksessa siihen kohtaan, missä piti valita toimitustapa, homma tyssäs. Kirjeen postimaksu 4.90e !! Siinä kohtaa meni herne jo osittain nenään. Soitin kyseiseen kauppaan ja kysyin, onko yhden puikkopaketin postarit todellakin 4,90e. ( mitä puikkopaketti painaa... max 100g) Kuulemma oli - heillä kun ei oltu eroteltu tavan kirjeen ja maksikirjeen hintoja. En käsitä, mikä järki on yhdistää tavan kirjeen ja maksikirjeen postarit samanhintaisiksi. Siinä kohtaa totesin, että voivat pitää puikkonsa. Halvemmalla tai max samaan hintaan saan samat puikot Saksasta tai Englannista. Saivat siis pitää puikkonsa - en suostu maksamaan mielivaltaisia postikuluja.
Kuukeloitsin muita nettikauppoja, missä oli samoja puikkoja ja löysinkin. Huvittavinta on se, että tästä kaupasta, josta lopuksi otin puikot, tulee puikot postareineen kotiin samalla hinnalla, mitä tässä ensimmäisessä kaupassa maksoi puikkopaketti !
Tulin siihen tulokseen, etten enää koskaan tilaa tuosta ensimmäisenä mainitsemastani nettikaupasta mitään. Koskaan.
Entisenä nettikaupan pitäjänä minua hävettää, että postikulut laitetaan mielivaltaisiksi. Omassa nettikaupassani oli aina Itellan hinnaston mukaiset hinnat eli maksu todellisen painon mukaan. En edes kehtaisi pyytää 4.90e postareita yhdestä puikkopaketista. Voihan siinä tietty olla takana yritystä pakkomyyntiin, kun asiakas toteaa, ettei maksa pelkästä puikkopaketista 4,90e postareita, vaan ottaa siihen mukaan lankakerän tai kaksi, jolloin postarit lakkaavat tuntumasta pahoilta.
Alkoi vaan ärsyttää, kun olisin halunnut tilata yhden paketin puikkoja! Onneksi se ei ole ainoa puikkoja myyvä nettikauppa meillä ja muualla.
Mutta tämä on vain minun mielipiteeni.

Tänään on muuten ollut ihan ok päivä. Olo on edelleen hutera, kun yksi lääke jätettiin pois, mutta eiköhän se tästä vielä iloksi muutu.
Ulkona paistaa aurinko ja on kaunis talvipäivä. Pakkasta on noin -15 astetta.

Eilen sain kudottua sitä ystävättäreni sukkaa sekä illalla sitä huoltomiehelle menevää sukkaa. Kutominen on tuntunut ihan kivalta pitkästä aikaa. Vähän meinaa stressata se UWA, mutta jos ne 12 työtä eivät valmistu ajallaan, niin se on voivoi. Ei jaksa stressata siitä eikä se ole elämää suurempi katastrofi, vaikkei ne valmistuisikaan.

Koskakohan sitä saisi aloitettua sen stashin uudelleenrakentamisen Ravelryyn. Kuvat ovat valmiina, samoin tiedot - vai motivaatio puuttuu. ;)

Täytyisi suoriutua käymään ruokakaupassa. Täksi päiväksi on vielä ruokaa, mutta huominen on asia erikseen. Mieluummin kävisin tänään kuin huomenna. Huomenna täytyisi varmaan vähän siivota, jos tätini sattuu lomamatkailemaan tänne. Olisihan hänenkin mukava tulla, kun olisi isoimmat villakoirakennelit poistettu ja pölyt pyyhitty. Saatanpa pyyhkäistä lattiatkin märällä. Jos ihan rehellinen olen, en ole mikään siivousnarkomaani ;)

2 kommenttia:

  1. Tosiaan, postikulut ovat nykyisellään jo ihan Itelloonin taksoilla hurjat- saati jos niitä ei peri todellisen mukaan. Itsekin aika usein sorrun tilaamaan ulkomailta jotakin kun postikulut ja aika usein toimituskulutkin ovat miellyttävämmät. Esimerkkinä tuo kirjattu kirje tuolta euroopasta vaikuttaisi olevan Suomen hintoihin verrattuna huomattavan paljon huokeampi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin ovat. Mä en ymmärrä tuollaista postimaksuhinnoittelua. Päätin, etten ikinä enää tilaa tuosta ko. nettikaupasta enää mitään. Onneksi on paljon muitakin ;)

      Poista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)