keskiviikko 28. elokuuta 2013

Koko päivän olen suunnitellut kirjoittavani tänne, mutta iltaan meni. Heh!

Kultsi toi sunnuntaina omenoita, joista päätin tehdä heti pari omenapiirakkaa.. Äidin perinteisellä ohjeella. Ystävättäreni tuli myös käymään kahvilla - kun kerrankin minulla oli omasta takaa kahvileipää eli omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta.
Toinen piirakoista meni Kultsille.
Piirakat tekivät niin hyvin kauppansa, että tein maanantaina kaksi lisää, joista toinen jopa ehti pakastimeen.
Tällaiselta piirakka näytti.


Ohje on tosi helppo:

3 kkp piimää
2 kkp sokeria
4,5 kkp vehnäjauhoja
100g sulatettua margariinia
2 tl soodaa

Aineet sekoitetaan ja taikina levitetään pellille. Päälle sokeri-kaneliseoksessa pyöriteltyjä omenaviipaleita. Paistetaan 200 asteessa noin 20 min. Tarjoillaan lämpimänä esim. vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Ystävättäreni on poikkeillut tällä viikolla melkein päivittäin kahvilla. Se on ollut tosi mukavaa, koska alan turhautua tähän autottomana oloon aikas pahasti.

Työkokeilupaikkani pomon ystävä soitti minulle tänään ja kertoi, että se pomo oli pyytänyt välittämään viestin, että menisin katsomaan häntä. Että se tuntui mukavalta. Ilmeisesti olen tehnyt hyvän vaikutuksen. Täytynee mennä vaikka huomenna käymään.
Samalla kyllä kuulin ei niin mukavan uutisen; työkokeilupaikkaani tyhjennetään. Ilmeisesti vetäjän sairasloma on niin pitkä, että kaupunki, joka vuokraa sitä paikkaa, ei halua pitää sitä poissa käytöstä ja toisaalta siitä ei haluta maksaa vuokraa, koska ei ole mitään tulojakaan paikasta. Tosi kurjaa.
Nyt täytyisi keksiä joku toinen työkokeilupaikka... Tuo oli vain niin just minun paikkani.

Kyselin tänään kilpirauhaskokeeni tuloksia. Arvot ovat lääkityksellä laskeneet, mutta ovat edelleen hieman koholla. Pääasia, että suunta on oikea. Kävin juuri katsomassa uusitun reseptin annostusta ja järkytyin - yhden tabun sijasta täytyy ottaa aamulla 3-4 tabua !! :o Hupsista. Taitaa ne arvot tosiaan olla "hieman" vielä pielessä.

Ihme on muuten tapahtunut - puikot ovat parina iltana tarttuneet käteen ja olen saanut jotain aikaankin. Tänään piti hakea styroxlevy varastosta ja aloittaa huivien pingoitukset, mutta sitä en saanut aikaan. No, jos huomenna...

Mukavaa keskiviikkoiltaa !

3 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen omppupiirakka,Kiitos vaan ohjeesta kopsasin sen tässä joku päivä täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin, että saatat innostua ;D
      Kerro sitten tykkäsitkö.

      Poista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)