tiistai 13. helmikuuta 2018

Uusi vuosi ja uudet kujeet

..Tai no, eipä  kirjoittaminen paremmin alkanut kuin viime vuonna. Päätin ennen vuodenvaihdetta, että vuonna 2018 kirjoitan useammin, mutta tässä tämä nyt nähdään. Vuoden ensimmäinen päivitys 13.2. --- ei hyvä. 

Nyt pakotin itseni kirjoittamaan, kun sain viestin, että kaksi "faniani" ovat kovasti odottaneet, että päivittäisin tänne jotain.

Vuosi on alkanut vaihtelevissa merkeissä - eikä mitenkään hyvissä. Fiilikset ovat olleet mollivoittoisia. Ei vaan mikään jaksa kiinnostaa. Toinen on se, että nukkuminen on ihan peestä; nukun 2-4 tuntia yössä, vaikka olisin kuinka väsynyt. Heti, kun pääsee vaaka-asentoon mä piristyn eikä väsytä enää yhtään. Olen yrittänyt sitä, että valvon päivän vaikka kuinka väsyttäisi, mut eipä ne yöunet pahemmin pitene. Ja kun on väsynyt, on pinna kireällä kuin viulun kieli ja kiukkuinen  ja tympääntynyt olo. Pinna menee kireämmälle, kun yritän olla näyttämättä Ukkokullalle, että kiukuttaa lujaa. Jotenkin vaan ärsyttää, kun hänellä on niin hyvät unenlahjat. Ihan epäreilua!!!! 

Hammas päätti lohjeta eli ei kun hammaslääkäriin. olen niin hammaslääkärikammoinen, että käyn yksityisellä. No, hampaaseen tehtiin juurihoito ( n.250e) Ennen kuin ko. hammas saatiin rakennettua uudestaan kasaan, lohkes loputkin pois eli juurihoito meni hukkaan, kun loput hampaasta kiskottiin pois. Sekin oli satasen keikka. Ei todellakaan olisi ollut rahaa yhteenkään hampilakäyntiin saati siihen, että se juurihoito meni täysin hukkaan. %&/##

Päätä on särkenyt lähestulkoon parisen viikkoa. Ei sitä särje koko aikaa, mutta herään yöllä kolmen neljän aikaan hirvittävään päänsärkyyn. Pari kertaa ollut migreeni, mutta pääsääntöisesti ihan tavallista päänsärkyä. Onneksi mulla on hyvät migreenilääkkeet. Mutta on se niin syvältä herätä päänsärkyyn sen kerran,kun nukkuisi.

Korva humahti pari viikkoa sitten lukkoon. Olisi varmaan pitänyt mennä terveyskeskukseen, mutta mulla ei ole nyt rahaa enää siihen yli 40 euron hoitajan vuosimaksuun. Niinpä hain käsikaupasta korvatippoja apteekista. On tuo suht hyvin auennut, mutta ei ihan täysin. Ei siinä muuten mitään, mut on se ärsyttävää, kun ei kuule korvalla hyvin tai edes normaalisti.
Miten voikin kaikki vastoinkäymiset taas kasaantua?!!!???  Kai se on se Murphyn laki eli kun yksi asia menee pyllylleen, menee kaikki.

Käsityörintamallakin ahdistaa. Olen luvannut kutoa 4 tavallista sukkaparia (paitsi ne tuntuivat niin tylsiltä, että olen tehnyt yhdet Niina Laitisen Väinöt ja nyt on piirakkasukat tuloillaan) Vielä pitäisi tehdä tähän pakettiin kaksi paria lisää.
Sitten lupasin kutoa Anelma Kervisen Anelmaiset ( en ole aikaisemmin tehnyt niitä) ja sitten varsinainen murheenkryyni: mustasta Dropsin alpakasta palmikkomyssy. Ensinnäkin lanka on kaksinkertaisenakin ihan sairaan ohutta ja toisekseen: mustasta langasta!!!! Ei ole mitään järkeä kutoa mustasta langasta mitään palmikko/pitsimyssyä, kun kuvio ei näy yhtään ja muutenkin musta lanka on ihan peestä kutoa - ainakin mun silmillä. Yhtä
hyvin olis voinut tehdä ihan perusmyssyn, sen verran huonosti kuvio näkyy.
Ja sitten lupasin kutoa ystävälle kynsikkäät. Ette uskokaan, kuinka nuo tekemättömät "tilaustyöt" stressaavat. Tässä eräänä iltana tuli jopa itku niiden takia. Ahdistaa, kun ovat tekemättä ja sitten kun tulee tämä ahdistusvasihe, en saa senkään vertaa aikaiseksi.
Voi kun voisi vain keskittyä kutomaan ensi joulun joululahjoja.

Summa summarum.... Voi kun voisi käpertyä peitonalle ja unohtua sinne. Mä olen niin stressaantunut noista. En vain osaa sanoa "ei", kun joku pyytää kutomaan jotain. ( ei koske niitä töitä, joilla ei ole kiire)

Olin ajatellut, että tulee paljon kudottua, kun tulee kisoja telkasta, mutta ei se niin mennyt. Jotenkin kutominen tökkii noiden "pakko tehdä " töiden takia.

Mutta olen minä jotain saanut aikaankin. Osa näistä on tehty jouluksi ja osa myöhempää tuotantoa. Nyt tulee seuraavaksi paaaaaljon kuvia. :)


2 x broken seed. 7 veikka valkoinen ja Raita sateenkaari


7 veikka

7 veikka Raidasta tehdyt Olgat

7 veikasta tehdyt Niina Laitisen Väinöt

Novita Nalle kukkaketo "ruusu"

Ukkokullan nallepipo Novita Teddy

perussukat TeeTee Tundra

perussukat Novita Polaris Aamu

7 veikka valkoinen ja Raita. Broken seed
perussukat 7 veikka Polkka

Olgat

olgat 7 veikka raidasta

Broken seed valkoinen ja Polaris

Miten niin olen innostunut tekemään Broken seediä? ;) Nytkin on sellaiset puikoilla, kun  Ukkokulta halusi harmaa-vaaleanpunaiset seedit :D

Olisiko tässä nyt riittävästi päivitystä näin alkuvuoteen... Yritän kirjoittaa tunnollisemmin tästä eteenpäin.

Mukavaa päivän jatkoa kaikille!

Ps. mulla on varma konsti, millä saadaan stressitaso kohtaan 100 kaiken muun lisäksi. No, ilmoittaudutaan sekä JyJyyn ( jouluyöstä juhannusyöhön ) 20 työtä,50g/työ ja VaKKeen ( vuodenalusta keskikesään 24 työtä, min 50g / työ)

ps.2 Tällaiset ovat Helmikuun ( ja ystävänpäivän) kynnet. Kauhea, miten mun kädet näyttävät jo vanhan tai ainakin keski-ikäisen käsiltä. Ei ole enää niin sileät ja kauniit :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)