lauantai 6. heinäkuuta 2013

Muuttoähkyä uudessa kodissa

Tervehdys täältä uudesta kodista. Viikko sitten kannettiin tavarat uuteen kotiin. Muuttomiehiä oli niin paljon, ettei siihen mennyt taukojen kanssa kuin kolmisen tuntia. Isoimmat huonekalut hakivat heti paikkansa, mutta pienempien kanssa on vielä hakemista.
Kultsi oli maanantaina asentelemassa koneita ja irroitti lamput ja laittoi ne uuteen kotiin. Muutenkin oli mukava, kun hän auttoi muutossa. Maanantaina iltapäivästä tuli lisää apuja siivoamiseen ja muuhun. Ei niin, etteikö mulla iskenyt siivouskohdassakin epätoivo, mutta onneksi apu oli lähellä. Meitä oli kaikkiaan neljä touhuamassa eli hetkessä oli verhotkin ikkunoissa. Enää puuttuu päätyikkunan säleverho ja makuuhuoneen rullaverho.

Uusi koti täällä kakkosakerroksessa sen sijaan on yhtä kaaosta edelleen. Tietokone on ollut maanantaista asti toiminnassa, mutta operaattori tunasi eli netti alkoi toimia maanantain sijaan vasta tiistaina. ( Oli kyllä parempi, kun netti ei toiminut - tunnun eksyvän turhan usein koneelle vaikka pitäisi purkaa tavaroita)
Keittiöstä loppui kaappitila kesken eli tässä joutuu vielä olemaan luova.
Vaatekaappien suhteen toivon, että kaikki vaatteet ovat jo löytyneet, mutta minulla on hirveä pelko, että niitä löytyy vielä..
Lankahuone pitäisi mahduttaa kahteen kaappiin. Heh! Tekisi mieleni nauraa hysteerisesti tässä kohtaa. Miten zipata huoneellinen lankaa pariin kaappiin... Kas, siinäpä pulma.

Olohuone on aika hyvällä mallilla; lasiesineet ovat vitriinissä, isot kalusteet paikallaan ja käsityökirjat hyllyssä. Seuraavaksi pitäisi laittaa käsityölehdet kaappiin sekä muut kirjat.Ja samalla pesukone laulaa - tuntuu, että on pyykkiä vaikka kuinka paljon, vaikka pesin just ennen muuttoa kaikki pois.
Sitten onkin lähellä se tilanne, että pääsee setvimään makuuhuoneeseen vietyjä säkkejä, jotka todennäköisesti sisältävät lankaa suurimmaksi osaksi.

Kyllä tästä hyvä koti tulee, kunhan tavarat ovat paikoillaan.

Ja jotta elämä ei olisi missään nimessä liian helppoa, autoni hajosi keskiviikkona. Se sylkäisi vaihdelaatikkoöljyt pihalle. Auto, jolla on ajettu 50 000 km! Okei, se on vuosimallia 2003, mutta silti. Ensimmäisenä tuli mieleen, että vaihdelaatikko hajosi eli se olisikin sitten useamman tuhannen euron korjaus ( johon ei olisi ollut varaa ) Sitten kuitenkin tarkempi diagnoosi osoitti, että kyseessä olikin vaihteiston pääakselin laakeri tms eli summa putosi murto-osaan, vaikka samalla vaihdetaan myös kytkinlevy.
Mutta ihan oikeasti - en olisi tarvinnut enää tätä tähän,.

Olenkohan nyt notkunut riittävästi koneella eli pitäisi varmaan mennä tekemään jotain tavaroiden purkamiseen liittyvää.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiisi,laittele rauhassa tavarat paikolilleen omaan tahtiisi vaan ja nauti olostasi omassa kodissasi.

    VastaaPoista
  2. Enjoy your new home! I am sorry about your car.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)