torstai 2. toukokuuta 2019

Takatalvi

Tai ainakin pirskatin kylm√§! Ei kiva ūüė†

                                   Kuvahaun tulos haulle nissan almera n16


Ja jotta kaikki olisi t√§ydellist√§, reistaa mun auto taas vaihteeksi. Silloin alkutalvesta k√§ytin auton huollossa,kun se ei aina halunnut l√§hte√§ k√§yntiin. Sinne vedettiin uusi johtosarja,mink√§ j√§lkeen auto toimi moitteettomasti. Nyt, kun olin taas tottunut luottamaan, ett√§ se l√§htee k√§yntiin, niin eik√∂s mit√§. Ukkokulta vaihtoi renkaat eli ajoi auton tallista ulos ja takaisin talliin. Meid√§n piti viel√§ illalla l√§hte√§ k√§ym√§√§n kaupassa...EIK√Ą auto K√ĄYNNISTYNYT! Multa p√§√§si monta valikoitua rumaa sanaa. No, Ukkokulta laittoi akn lataukseen ja oltiin sit√§ mielt√§, ett√§ kyll√§ se siit√§. Eilen illalla Ukkokulta k√§vi kokeilemassa - huonolla menestyksell√§. Mua alkoi ketuttaa aika lujaa. (liev√§ ilmaisu )
Ukkokulta tutkii viikonloppuna,pystyykö hän korjaamaan sen vai täytyykö viedä merkkikorjaamolle. Jos täytyy,niin se on taas 300-500e että heilahtaa. Eikä ihan oikeasti olisi rahaa tuollaiseen,kun muutenkin ollaan tiukilla sen tulevan kodin rempan takia. Toivottavasti vika olisi virranjakajassa yms. Sen korjaaminen ei tulisi niin kalliiksi,kun sen pystyy tekemään itse ( siis Kultsi pystyy, en minä) Se on vaan niin syvältä, että jo vuonna 2003 autot olivat niin tietokonepohjaisia, ettei niille pysty ihan mahdottomia tekemään ilman hienoja koneita. Voitte uskoa, että mua ketutti - ja ketuttaa - aika lujaa.
                           
                                     
                                      Kuvahaun tulos haulle l√ɤpp√ɤri

Ja jotta päivä olisi täydellinen, niin seuraavaksi mun läppäri sekosi ihan itsekseen.
 Se oli ihan kunnossa,kun p√§iv√§ll√§ suljin sen, mutta illalla se ei suostunut antaa mun kirjautua. Herjasi vain, ett√§ k√§ytt√§j√§tili poistettu. Menetin malttini eik√§ siin√§ mielentilassa mik√§√§n tietenk√§√§n suju. Onneksi Ukkokullan ty√∂kaveri on ATK-guru ja asuu viereisess√§ talossa eli ei kun varovainen soitto 21.30. Onneksi guru oli hereill√§ ja lupasi tulla katsomaan,miss√§ m√§tt√§√§. H√§nk√§√§n ei tiennyt ihan varmaksi, mit√§ h√§n teki, mutta h√§n sai koneen toimimaan. Samalla h√§n katsoi muutenkin kaikki ajan tasalle ja poisti turhia. M√§ olen unohtanut reilussa 20 vuodessa melkein kaiken oppimani; ja varmaan mun "tietoni" ovat jo vanhentuneetkin. 


Aloitin ne Caritan Helmisukat. Tutustuin niihin Facen Voihan villasukka -ryhm√§ss√§. Alkuun ep√§ilin, ett√§ taitavat olla vaikeat tehd√§,mutta ei. Kun saa juonen p√§√§st√§ kiinni, loppu menee helposti. M√§ sanoin ennen aloittamista, ett√§ jos onnistun,niin saatan koukuttua niiden tekemiseen. Olin oikeassa. Niit√§ on aivan ihana tehd√§. Onneksi tilasin paljon helmi√§ - niist√§ ei ainakaan ole sukkien teko kiinni ......  ja onhan tuota lankaakin tuolla....

                                         Kuvahaun tulos haulle bohemian rhapsody elokuva

Katselin viikonloppuna kanavilta sen Bohemian Rhapsody -leffan.
( Bohemian Rhapsody on vuonna 2018 ensi-iltansa saanut el√§m√§kertaelokuva brittil√§isest√§ rockyhtyeest√§ Queenist√§ ja erityisesti sen solistista Freddie Mercuryst√§. Elokuvan on ohjannut Bryan Singer ja k√§sikirjoittanut Anthony McCarten" )
 Tykk√§sin. Se Freddie Mercuryn esitt√§j√§ oli todella opetellut roolinsa.  Kaikki liikkeet ja ilmeet olivat niin oikean oloisia, ett√§ v√§lill√§ meinasi unohtua, ettei se ole Freddie itse. Ei ihme, ett√§ h√§n sai  roolistaan Oscarin. 
Vaikka tiesin, miten Freddien elämä loppuu, tuli itku. Mä aina eläydyn niin hirveästi elokuviin ja sarjoihin...
                                         Kuvahaun tulos haulle juice elokuva
Seuraavaksi tekisi mieleni katsoa kanavilta se Juice -elokuva. Se maksaa 5e, mutta on se halvempi menn√§ leffaan. Ei tule l√§hdetty√§,kun t√§ss√§ kyl√§ss√§ ei ole leffateatteria. 

Jaaha...Enköhän mä olen nyt turissut tarpeeksi eli aika siirtyä kutomoon (= sohvannurkkaan)

Mukavaa viikonloppua kaikille ja toivotaan, että keli lämpenee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)