perjantai 19. lokakuuta 2018

Osasi ottaa aamulla koville herätä klo 5.30 - olin meinaan vielä yhden jälkeen hereillä. Mut mikään ei auttanut, pakko oli nousta. Lähdin jo ennen seitsemään käynnisteleen autoa, kun ikinä ei tiennyt lähteekö se käyntiin ensimmäisellä vai sadannella kerralla. Lähti toisella yrityksellä.
Ei kun nokka kohti Lahtea. Siellä on Renkomäestä melkein Launeelle asti tietöitä ja sanoisin, että pimeässä se oli ihan peestä mennä; etenkin kun ei muutenkaan juuri aja Lahdessa.
Olin joskus 7.15 perillä eli jäi vartti aikaa odottaa ennen kuin ovi aukesi. Onneksi en ollut ainoa odottaja. Mut on nuo miehet mahdottomia - lähestulkoon tönivät toisiaan, että kuka ehtii ekana tiskille. En viitsinyt osallistua kisaan ;)

Kun sain asian hoidettua tiskillä ja jätettyä avaimet, tein itselleni pesän pöydänviereen. Toisin sanoen kuppi kahvia ja käsityö esille. Olin niin fiksu, että otin sukkakutimen mukaan, kun tiesin, että menee 1,5-2h. ( loppujen lopuksi meni 3h) Vietin siis itsekseni LänsiAutossa KIP -päivää (KIP=Knit In Public) Voitte uskoa, että sain osakseni sekä hymyjä että hyvin kummastuneita ilmeitä. Mut tosiasia on, etten olisi ilman kudinta saanut kulutettua 3 tuntia m Sukka oli melkein puolessavälissä, kun vihdoin pääsin lähtemään korjatulla autolla. (onneksi siellä oli ilmainen kahvi /kaakao automaatti :)

Vietin ihan itsekseni KIP -päivää tänään LänsiAutossa 3h.Kuljetusvälineenä äidin alakoulussa tekemä kässäpussi jostain 50-luvun alusta
Nyt auto on korjattu kalliilla merkkiliikkeessä, mut eiköhän se taas kestä seuraavat 15 vuotta. Airbagin valon palaminen yhtäjatkoisesti jonkin aikaa ja sammuminen yhtä yllättäen kuin oli alkanutkin, johtui siitä, että penkinalla menevissä johdoissa oli kosketushäikkää ja liitin enää kiinni hiinä ja hiinä. Sinne vaihdettiin uusia liittimiä ja vähän johtoakin.
Ajonesto -ongelmakin saatiin korjattua vaihtamalla se virtalukkoon menevä johtopaketti ratin sisään. Siellä oli lähes poikkimenneitä johtoja ja pitiv ät ihmeenä, että auto on yleensä enää lähtenyt käyntiin. Luojan kiitos, vika ei ollut virtalukossa, koska se olisi sitten tullut kalliiksi - silloin olisi pitänyt koodata uudet avaimetkin. Hyvä näin, vaikka riittävän kalliiksi se tuli näinkin. Nyt ihmetellään, miten selvitään seuraavat 2 viikkoa. Onneksi on perunoita ja pakkasessa jauheliha, niin saa ainakin keiton tehtyä niistä.
Niin ja korjasivathan ne sen repsikan turvatyynyongelmankin, minkä takia tuon ikäiset ja malliset autot kutsuttiin ilmaiseen huoltoon.

Ei maar, kai se täytyy mennä kutomaan sitä viimeistä peittoa. Kohta saan viimeiset langat kiinni ja sitten alkaa loppusuora. Tavoite on, että sunnuntaina se on viimeistään valmis.

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)