perjantai 14. syyskuuta 2018

Alkaa olla syyskuu puolivälissä. Äkkiä se aika menee.
Mulla on joku ihme ensaamitäänaikaan -kausi menossa; kaikkein mieluiten vain nukkuisin. Siis nukkumista ajankuluksi. Kutominen ei huvita, vaikka nyt sen olis syy huvittaa - edelleen puuttuu ne muutamat sukat, ne 2 peittoa ja 2 isoa huivia. Peitot vievät väkisin kuukauden, ehkä vähän enemmän, huiveihin voi laskea melkein kuukauden yhteensä eli nyt mennään jo marraskuussa. Siihen päälle vielä ne sukat. Ukkokullan lahjasukkia ei ole edes laskettu tähän eikä hänen pomolleen ja yhdelle työkaverille meneviä sukkia, koska ne ehtii viedä vielä just ennen joulua.

Marraskuun alussa täytyy tehdä kuivakakut maustumaan. Viikon homma, mutta onpahan sitten tehty. Joo, saisi ne nopeamminkin, mutten viitsi vetää itseäni ihan piippuun ja stressiin, vaan teen muutaman kakun päivässä. Sitten taas ihmetellään, minne ne saa säilytykseen. Omat voi laittaa pakastimeen, mutta minne ne loput. Sääli, että ystiksen talon kylmäkellari otettiin pois käytöstä. Toista se oli mun lapsuudessani, kun oli kylmäkellarit käytössä,kun ihmiset viisivät itse tehdä säilykkeet itse (kurkut,punajuuret,mehut,hillot ym) Jotkut jatkaisivat sitä, jos olisi paikka missä säilyttää. (minä nostan käteni ylös) Asuessani eksän kanssa omakotitalossa, nautin siitä,kun sai tehdä syksyllä säilykkeitä ja nauttia omatekemiä sitten talvella.

Palatakseni nyt näihin "akuutteihin" puuhiin, kuten kutomiseen, niin mitä tehdä, kun ei huvita! Kertokaa, mistä löytyy se kadonnut inspis. Lisäksi voisin antaa hyvään kotiin hieman unenlahjoja, mulla on tällä hetkellä liikaa sitä sorttia.

Vetkuttelin koko aamun ja arvoin,laitanko pesukoneen päälle vai en. Kyllähän kone ne pesee, mutta se ripustaminen - ja tietenkin kone on ihan täynnä. plääh!!!!! Ei huvita! Ei huvita! ei huvita!

Ystis kävi kahvilla ja se piristi. Ilmankos en ole menossa tirsoille vaan tulin kirjoittamaan muutaman rivin tänne. Pitäisi kuvata kolmet sukat ja laittaa kuvat tänne, mutta taidan jättää seuraavaan kertaan - voi tulla useampikin kuva (hah! uskoo ken haluaa)

Vilkaisin leikilläni, montako kävijää mun kirjoituksilla on - ei montaa. Tuntuu, että kirjoitan tätä vain itselleni ja kahdelle muulle. No, ajankulua tämäkin.

Taidan jatkaa haahuilua! Olkaa te tarmokkaampia!

Heipähei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)