keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Se olisi sitten joulukuu,Ystäväiseni

Niin ne kuukaudet ja viikot menevät - nyt ollaan jo joulukuun puolella ja jouluaatto on 22 päivän päästä. Arvatkaas, kuka ei ole tehnyt vielä yhtäkään joululahjaa ( ellei kuivakakkuja lasketa) ?
Arvasitte ihan oikein: Minä.
Oikeastaan olen ratkaissut ongelman siten, että he, joiden lahjaa en ehdi  valmistaa, saavat jouluna lahjakortin esim. sukkiin  ja toimitus on keväällä. Vannon, että ensi vuonna tähän aikaan kaikki lahjat ovat valmiita ja paketoituina. Nih!

Tämä viikko alkoi maanantaina siten, että leivoin 5 sitruunakakkua Mammun hyväksi todetulla ohjeella. Puolikkaan jätin syöntiin, mutta se ei kauan säilynyt, kun miesystäväni hieman maistoi sitä. Oli kuulemma hyvää. Sanoin, että se paranee vielä, kunhan vähän aikaa saa maustua, mihin hän totesi, että sittenhän se on varmaan älden hyvää. Hän on sellainen herkkupylly, että varmaan hän tietää ;D

Eilen yritin kutoa, mutta oli niin nuutunut olo, ettei siitä oikein tullut mitään. Täytyisi ihan oikeasti ottaa itseäni niskasta kiinni ja asennoitua siihen kutomiseen. Illalla kutominen alkoi sujua, mutta sitten tuli väsy ja piti mennä nukkumaan. Ei oikein osu yksiin nämä ajoitukseni.
Toisaalta, olen saanut jotain valmistakin. Ystäväni joululahjasukat ovat odottamassa paketointia, kuva tulee joulun jälkeen. Tiedän hänen lukevan blogiani, joten en pilaa yllätystä ;)
Tämän talon huoltomies pyysi kutomaan itselleen Regia Activesta sukat. Olin jo aiemmin kutonut hänelle parin samasta langasta eri värisenä. Nyt hän sai kaksi paria, niin pärjää taas hetken.

Tuli noista huoltomihen sukista mieleeni, että on se ihanaa, kun saa uusia villasukkia. Kaikkihan tiedämme sanonnan "Suutarin lapsilla ei ole kenkiä", omalta kohdaltani sanoisin, että sukankutojalla itsellään ei ole ehjiä sukkia. Kuvassa on mun ainoat ohuesta sukkalangasta kudotut villasukkani. Toissapäivänä heitin ne sitten roskikseen, koska tuo isompien reikien sukka muuttui sellaiseksi, ettei ollut oikein mistään kiinni. Täytyisi jostain repiä aikaa kutoa itselleni sukat.
On minulla yhdet vahvemmat ehjät sukat ( aivan ihanat kettusukat), mutta ne ei mahdu kenkiin.

 

Tänään heräsin hyvissä ajoin ja ajattelin aloittaa piimäkakku-urakan heti aamusta. Juu, tarkoitus oli hyvä, mutta kello oli yli puolenpäivän ennen kuin aloitin. Nyt on 2 valmiina ja tämän päivän viimeiset 3 ovat uunissa. 
Törmäsin taas siihen, että piimää on purkillinen liikaa. Koska mä muistaisin, että 2 purkkia riittää 10 kakkuun..? Täytynee olla fiksu ja kirjoittaa ohjeen kulmaan, että vain kaksi purkkia piimää. Nyt olen siinä tilanteessa, että pakko tehdä vielä kolmas 5 kakun satsi. Ihmettelen vaan, mihin joudun niiden "ylimääräisten" kahdeksan kakun kanssa.. No, onneksi pakastin on keksitty, eikä ne mene siellä pahaksi. Masentavaa vain ajatella, että vasta kolmannes piimäkakuista tehty, kunhan nuo viimeistet tulevat uunista.

Kun nuo kakut saa pois, aion istua kutomaan. Seuraavat kakut saavat odottaa huomiseen. Todennäköisesti.

Säästä voisin pikaisesti mainita, että meillä ei ole vielä nähty lunta ollenkaan. On säätiedotus lupaillut lunta / räntää tänne meille, mutta totuus on ollut toinen. En kauheasti lunta kaipaa, mutta saisi olla sen verran, että olisi  hieman valoisampaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)