tiistai 24. marraskuuta 2015

Jos edellisessä päivityksessä ei ollut näkynyt vilaustakaan lumesta, niin nyt on. Maassa on sen näköinen valkoinen kerros kuin olisi tomusokeria heitelty sinne tänne. Toista se on Koskissa, missä tuli kuulemani mukaan perjantaina 30cm lunta. Ihan hirveä ilmasto sielläpäin ;)

Olen kudoskellut sukkia, mutta enemmän pitäisi saada kudottua. Kutominen alkaa jäädä kohta paitsioon, kun täytyy aloittaa joulukakkujen tekeminen. Olen jo hamstrannut jotain aineita, mutta täytyy ottaa kantaja mukaan, kun lähtee hakemaan jauhoja, margariineja ja sokereita.
Ensimmäiseksi teen sitruunakakut - hain tänään sitruunoita, maitoa ja korppujauhoja... Siinä olisi viiteen "sittikseen" aineet.
Huomenna en ehdi varmaan leipoa, mutta jos sitten torstaina ja perjantaina.
Viikonloppuna täytyy hakea kaikki muut puuttuvat aineet ja siirtyä tekemään piimäkakkuja.
( väliajat tietenkin kudotaan)

Facessa on taas kerran keskustelu / taistelu siitä, kumpi on oikein : neulotaan sukkia vai kudotaan sukkia. Itse olen aina kutonut ja aionkin kutoa. Tuo on kai vähän riippuvainen murrealueestakin, miten sukkien yms. kutominen ilmaistaan. Välillä vaan tuntuu, että Facessa saadaan mitättömän pienestä asiasta ihan hirvittävä sota.

Asiasta ihan kuudenteen, paitsi että kutomisessa pysytään. Miesystäväni ja hänen työkaverinsa ovat kohdanneet iloisia ilmeitä kulkiessaan Kätyri -pipoissaan. En ole ollenkaan varma, olisiko minulla kanttia vetää sellaista pipoa päähän ja liikkua ihmisten ilmoilla. Epäilen ettei...

Nivelrikkoiset polveni ovat olleet ihan älyttömän kipeät viimeisen kuukauden - etenkin tuo vasen. kuulisittepa millaisen rutinan se pitää istuutuessa. Miesystäväni kuuli sen ja oli sitä mieltä, että liitutauluun terävällä esineellä vetäminen ei ole mitään tuon polven rutinan rinnalla. Ei se  kovin kipeää tee, mutta ärsyttävää se on. Ei tee mieli kovin tiheään tehdä istuun-ylös-istuun-ylös sarjoja.
Varasin eilen ajan arvauskeskukseen, että saan kortisonipiikit polviini; jos vaikka sitten taas helpottaisi.

Parit sukatkin ovat valmistuneet, mutta laitan kuvia sitten kerralla enemmän. Vielä ajattelin ottaa samaan kuvakavalkaadiin yhdet Karhu -sukat ja yhdet perussukat Regia Activesta. Nuo Activet ovat menossa tämän talon huoltomiehelle, kun hän ihastui niihin, mitkä kudoin hänelle aiemmin.

Mutta nyt laittamaan ruokaa! Sii juu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)