tiistai 6. maaliskuuta 2018

Tympeää

Että on osannut ketuttaa ja turhauttaa muutaman päivän. Tuttu pyysi kutomaan itselleen 5 paria sukkia ja toi langat. Sovittiin parille hinta, mutta nyt kun olisi pitänyt maksaa, hän maksoi 1.5 paria ja ilmoitti, ettei ole varaa maksaa lopuista. Arvatkaa olotila tuossa kohtaa. Ketuttaa kuin pientä oravaa! Jos olisin tuon tiennyt, en olisi edes suostunut kutomaan niitä. Ei tullut mieleeni, että tuttu ihminen tekee noin.
Hän kun oli vielä sitä mieltä, että villasukkia saa parilla eurolla. Ostakoon sitten,kele, niitä.
On tietyt ihmiset joille kudon lahjaksi ja muuten vaan sukkia, mutta ko. henkilo pelasi itsensä ulos kaikista kutomuksistani. Tai no, jos saan maksun eka, niin sitten voin ehkä harkita kutomista hänelle.
Ko henkilön äiti pyysi minua kutomaan sen paljon puhutun lehtimyssyn siitä mustasta alpakasta. No, kudoin ja  summa sovittiin, kun ilmoitin myssyn olevan valmis. Sainko rahaa? En. Sain kahvipusseista tehdyn kassin ( ei mulla niitä ollutkaan valmiiksi kuin 4 kpl) Jälkeenpäin hän oli tuolle sukkia maksamattomalle tyttärelleen sanonut, että me sovittiin vaihto kassiin jo ennen joulua. En muista sellaista, eikä muistanut Ystiskään, joka oli paikalla,kun lupasin tehdä sen myssyn.
Sellainen tytär kuin on äitikin. Sanoinkin Ystikselle, etten kudo tuolle em.parivaljakolle enää koskaan mitään.
Mä tein hienon taulukonkin, mihin merkkaan myytyjen summat, materiaalikulut ym. mutta tappiollista hommaa ainakin toistaseksi. Normaalihinnoilla olisin tienannut ja jos olisivat maksaneet, tähän mennessä 151e, mutta 110e on tullut takkiin. Kannattaako myydä? Ei.

Kertokaa, millä saan tuon ketutuksen ja mielipahan pois? Tuntuu vaan niin kurjalta. 

Nyt pitäisi aloittaa elämäni ensimmäisten Anelmaisten teko. Ohjeen on suunnitellut Anelma Kervinen ja olen nähnyt aivan ihania väriversioita niistä. Saas nähdä, mitä siitäkin tulee.
Kaikkein mieluiten kutoisin nyt jotain aivotonta. Ei vaan jaksaisi keskittyä...tai saa keskityttyä. Ajatukset kiertää vielä siinä parivaljakossa.

Ennen kuin lopetan, laitan parit kuvat tähän.

Entiselle kirjanpitäjälleni tein Strömsön Lehtimyssyn korjatulla ohjeella. Sääli vaan, että salama pilaa kuvan ja ilman salamaa tulee liian sotkuinen ja tumma. Lankana akryylikimalle lanka. Riittävän pehmeä sairastuneelle.

Ukkokullan Broken Seed sukat valitsemillaan väreillä

ihan tavissikat 7 veikasta

Ystikselle sukat kierrejoustimella koristettuna

piirakkasukat 7 veikasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)