torstai 17. tammikuuta 2013

Tänään on taas ollut vauhtipäällä -päivä. Heti aamusta aloimme ystävättäreni kanssa leipoa pullaa; litran taikina tuli tehtyä. Oikeastaan hän tuli katsomaan, missä minulla menee pieleen, kun pullani muistuttavat koostumukseltaan enemmän sämpylöitä kuin oikeita pullia. Syykin selvisi. Jos seuraavalla kerralla onnistuisin ihan itse tekemään pullataikinan. Ystävättäreni oli kuitenkin sen verran kannustava (?), että hän sanoi tulevansa vahtimaan vielä seuraavankin taikinan teon. Tuon voisi tulkita monella tapaa, mutta eiköhän hän sanonut sen pilke silmäkulmassa ;)
Ensimmäinen pellillinen oli uunissa, kun eka pullakahvinkärkkyjä saapui paikalle :D. Ei hänen kauan tarvinnut odottaa, kun sai uunilämmintä pullaa.
Kun viimeinen pellillinen oli paistettu, pääsimme mekin ystävättäreni kanssa vihdoin juomaan pullakahvit ja arvostelemaan työmme tuloksen. Olimme tyytyväisiä.
Sovimme, että menen huomenna pullapussin kanssa käymään ystävättärelläni kahvilla. Niin ja sai hän tänään mukaansa lämpimäisiä :)

Eilen illalla kutominen maistui niin hyvältä ja kivalta, etten meinannut millään malttaa mennä nukkumaan. Sama fiilis jatkui aamulla eli sain tikutettua aika paljon ennen ystävättäreni tuloa. Nyt leipomisen jälkeen kudontapuhti on hieman kadoksissa, mutta eiköhän se vielä sieltä löydy tänään. Toivottavasti.
Kuten mainitsin, niin pitkästä aikaa kutominen tuntui taas mukavalta ja rentouttavalta; tuntui, että työ eteni hirvittävää vauhtia. Tätä tunnetta olen kaivannut.

Huomasin hirvittävän puutteen lankavarastossani: Minulla ei ole yksivärisiä,ohuita sukkalankoja. Laitoin Ravelryyn ja Novitan neulomoon huhuilut, että kaipaan niitä. Voisin tietysti olla törkeä ja laittaa tähänkin, että jos jollain lukijallani sattuu olemaan ylimääräisenä ko. lankoja, olen kiinnostunut. Värillä eikä kerän koolla ole väliä - tulevat kaveriksi kirjavien jämälankojen kanssa. Jos joltain löytyy,niin voit laittaa vaikka kommentteihin viestiä tai sitten laittaa sähköpostia osoitteeseen muruliini70@gmail.com. Jos laitat posti@, niin hihkaise vaikka kommenteissa siitä - en tahdo muistaa katsoa tuota laatikkoa kovinkaan usein :(  Mielellään langat saisivat olla suht edullisia..

Toivottavasti kukaan ei nyt hermostu, kun kyselen täällä lankaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)