perjantai 26. kesäkuuta 2020

26.6. ja edelleen liian kuuma


Ja nyt joku sanoo, ettei saa valittaa,kun on lämmin,mutta silti mä valitan. Ei tarvitsisi mennä äärimmäisyyksiin.. Joku 20-24 °C olisi sopiva. Ensi viikoksi lupaavat sellaista,mikä on hyvä; ei tarvitse paahtua synttäribileissä.-


Synttäribileisiin liittyen, kävin eilen kampaajalla koekampauksessa - tykkäsin lopputuloksesta. Mut oli se, että ensin täytyi pestä ja suoristaa mun tukka,ennen kujn pääsi tekemään itse kampaiusta. Kampaaja hieman jupisi,kun mun hiukset ovat luonnostaan niin säkkärät ja niitä on heti huolella liian paljon.
Laitan tähän ennen ja jälkeen kuvat
Hiukset suoristettuna eli tästä lähdettiin...

Ja tähän tultiin

Menin tilaamaan maailmalta 2 mekkoa 50 vee juhliani varten. Myöhemmin tilattu on jo tullut Suomeen ja tulee maanantaina mulle. Toukokuussa tilattu on edelleen "käsitellään" tilassa vaikka käsittelyajaksi on kerrottu 5-7 arkipäivää. Sen mukaan mekon olisi pitänyt olla käsiteltynä kesäkuun alkupuolella. Toimitusajaksi kerrottiin 17-22 päivää eli sen olisi pitänyt tulla ajoissa mulle. Mutta ei. Se on yhä käsitellään tilassa. Olen laittanut ties kuinka monta tulikiven katkuista viestiä sekä sähköisen lomakkeen että sähköpostin kautta. Aina tulee sama litania "käsittelyaika on 5-7 arkipäivää, toimitus niin ja niin kauan. Voi olla ruuhkaa sesongin ja korona takia blaablaablaa..."
Mutta miksi sitten myöhemmin tilattu on jo tullut??? Mä en vaan jaksa ymmärtää...
Äsken tuli mitta jo niin täyteen, että laitoin molempia väyliä kautta viestin, että jos mekko ei muutu toimitettu -tilaan 3.7. mennessä,tulen tekemään rikosilmoituksen petoksesta. Täytyy vain selvittää poliisilta, miten homma menee,kun toinen osapuoli on ulkomailla.
Toinen,mistä vinguin ko firmaan, oli se, ettei mistään käy ilmi,missä maassa se on ja siitä, että tuotteen hinnan ja postituksen hinnan lisäksi, pitää maksaa myös tulli. Tässä mun tapauksessa tämän nyt tulevan 30 euron mekon hinnaksi tulee n.100e. Arvatkaa, ketä kyrsii ja lujaa!!!!!! Ihan suoraa kusetusta, en muuta sano.
Toisekseen, ilmeisesti tilaamani koko tästä nyt tulevasta oli loppu ja he mitään puhumatta vaihtoivat sen numeroa pienempään. Epäilen vahvasti, ettei se mahdu mulle. Veetuttaa aikas lujaa sekin. Ihan persuuksista, jos menee 100e hukkaan. Se olisi ollut aivan ihana sifonkimekko. (eka kerta,kun löysin sellaisen riittävän isossa koossa)
Palauttaminen ulkomaille on taas oma juttunsa, ja siinä tulee takkiin,koska he eivät hyvitä palautuksesta aiheutuneita kuluja.
Että osaa jurppia lujaa!!!

Mut se siitä, nyt on valitettu riittävästi :)

Vaikka onkin kuuma, ei ole liian kuuma kutoa. Okei, myönnän että välillä täytyy käydä pesaisemassa kädet kylmällä vedellä ja sitten taas kutominen jatkuu. Perskules, kun se joulukin lähenee. Onneksi mulla on jo osa lahjoista kudottuna.

Saas nähdä, toteutuuko muutto jo syyskuun alussa. Vähän tuntuu siltä, että talo ei välttis ole vielä muuttovalmis silloin. Täytyy ottaa huomioon, että elokuussa pitäisi saada molemmissa päissä tavarat  pakattua ja purettua sekä siivottua.
Tää pitäisi irtisanoa heinäkuun loppuun mennessä, jos syskuun eka muutetaan. Sanoin kyllä Ukkokullalle, ettei tarvitse ottaa stressiä, tässä on katto päänpäällä juuri niin kauan kuin tarvitaan. Täytyy vain reilua kuukautta aikaisemmin tietää muuttopäivä, että saa kaikki hoidettua ajallaan.
Yhteiseen kotiin täytyy ennen muuttoa ostaa sohva ja pakastin, sekä käydä hakemassa sen kiertoilmauuni eli onko se sitten se keraaminen liesi ( siis se, mihin käy normi kattilat )
Mutta pakko mun on myöntää, että mä meinaan stressata tästä muutosta ja kaikesta pakkaamisesta ja purkamisesta. Vaikka siivosinkin jo varastoa,täytyy edelleen vähentää tavaraa sieltä ja sisältä. En käsitä,miten tätä tavaraa on kertynyt näin paljon.....Huh siunatkoon.

Jos mä nyt kuitenkin ensin keskittyisin juhliini. Bileet on 4.7.,mutta olen luvannut keittää kahvia halukkaille oikeanakin päivänä eli 7.7.

Kuvittelin vuosi sitten, että voitaisiin jäädä yöksi yhteiseen kotiimme bileiden jälkeen,mut ei onnistu. Muutamaa tuolia ja paria pöytää lukuunottamatta siellä ei ole huonekaluja vielä, vaikka  toisin luulin. No, pikkuhiljaa. Kyllä se muutto sieltä tulee.

Nyt tää menee kutomaan! Aurinkoa ja lempeitä tuulia kaikille!

ps. Nyt mä olen sitten vanha. Pankki lähetti mulle synttärikortin. Hmph!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)