maanantai 10. helmikuuta 2014

Ihan nääntynyt olo

Jostain syystä olen muutaman päivän ollut tosi väsynyt; olisi tehnyt mieleni vain nukkua. Yksi syy voi olla se, etten ole laittanut nenääni ulos parveketta pitemmälle. Huomenna ryhdistäydyn ja poistun kotoa jonnekin. Toisaalta - kotona on ihan hyvä olla. Toinen syy voi olla se, että stressaan taas paria asiaa tosi pahasti. Tuntuu, etten saa asioita oikeisiin mittasuhteisiin ja pienetkin asiat tuntuvat liian isoilta käsitellä. Lisäksi puuttuu usko siihen, että kyllä asiat järjestyvät yleensä - kokemus on kyllä enemmän osoittanut, että jos joku asia voi mennä pieleen, se aivan varmasti menee. Koeta tässä  nyt sitten olla.

Aamulla soitin huoltomiehelle, että hänen sukkansa ovat valmiit. (Lupasin kutoa hänelle sukat, kun hän hommas viime kuussa tosi nopealla aikataululla mulle hyllylevyjä yhteen kaappiin) Sovittiin, että hän tulee hakemaan, kun hänelle tulee asiaa tännepäin. hyvä, jos 10 minuuttia meni puhelusta siihen, että ovikello soi. Tuli sitten nopeasti asiaa tälle suunnalle. Tarjosin samalla kahvit hänelle.
Tällaiset sukat meidän huoltomies sai. Lankana Kollage yarnsin Sock-a-liciousJoskus siinä hieman myöhemmin ystävättäreni tuli käymään. Hänen kanssaan on aina yhtä mukava jutella ja olla. Kiitos, kun olet olemassa.

Hänen lähdettyään otin taas Kultsin maton syliini ja jatkoin sen tekemistä. Pakko myöntää, että koko matto alkoi jo tulla korvista - se painoi ja oli jo sen kokoinen, että sen käsittely oli haastavaa. Hampaat irvessä sinnittelin sen valmiiksi - mitä nyt silittäminen jää huomiseen.
Toisekseen on olemassa riski, että täytyy purkaa vähän takaisin päin ja ottaa loppu uusiksi. Maton halkaisijan piti olla 125cm ja mulla lipsasti laskut pieleen ja maton loppukooksi tuli melkein 10cm enemmän. Täytyy illalla kysyä vielä Kultsilta, oliko se 125cm nafti mitta vai voiko olla isompi. Toivottavasti ei tarvitsisi purkaa. Mutta mitä tästä opimme? Laske vähän tarkemmin, ennen kuin alat tehdä ( = mallitilkku olisi kova sana)
Matto on tehty Esteri -ontelokuteesta ja muokattu Kauhavan Kangas-Aitan Asteri -maton ohjeesta. Ja sitä paitsi - ohjetta olisi pitänyt lukea vähän tarkemmin - olen tehnyt päin peetä viimeisen kerroksen. Täytyy kysyä Kultsilta pitääkö purkaa vai kelpaako tuollaisena. ( jos koon takia pitää purkaa, niin tuleepahan viimeinenkin kerros korjattua) 
Sekä sukat että matto ovat UWA -töitä. Nyt on 7 valmista ja 5 puuttuu.

Nyt pitäisi aloittaa jämissukat itselleni; olisihan se kiva, että minullakin olisi ehjät sukat... Tai on minulla vielä kahdet, mutta molemmat ovat paksummasta langasta tehtyjä ja haluaisin / tarvitsisin ohuesta langasta tehdyt.

9 kommenttia:

 1. Olet virkannut kivannäköisen maton! Virkkaaminen on varmaan käynyt sormiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, kävi se. Ja hartioihin. Vaikka kuinka piti sitä sylissä, niin sen painon kyllä huomasi. Siihen meni melkein 4 kiloa ontelokudetta. Pakko myöntää, että pari kertaa sormet kramppasivat

   Poista
 2. Kauniit sukat sekä suuri töinen matto kultsille.

  VastaaPoista
 3. Komea matto. Minulla juuri tulossa 2 m halkaisijaltaan oleva samanmallinen matto. Tuntuu, että yksi kierros ei tule valmiiksi millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Voi ei :o Hirvittää ajatella kuinka paljon se ensinnäkin painaa ja kuinka loputtomalta kerros tuntuu. Viimeiset kerrokset tuntuivat tuossa munkin matossa jo loputtoman pitkiltä....

   Poista
 4. Kyllä huoltomiehen kelpaa kun sai noin hienot sukat ja varmasti oli mieluiset kun niin pian tuli asiaa sinun suuntaasi :). Upea matto, mutta hirvittää ajatella kuinka hankala tuo on painonsa vuoksi tehdä.
  Oletpa sinä ahertanut UWAn parissa, vielä ei ole puoltatoistakaan kuukautta kulunut ja seitsemän työtä on jo valmiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Itsekin nauroin, kun tuli niin nopsasti hakemaan.

   Mua jotenkin ahdistaa tuo UWA eli sen takia on paineet tehdä ne pian alta pois.

   Poista
 5. Mä ymmärrän sua ainakin jotenkin. Mua meinaa ahdistaa Sukkasato. Ku sais ees yhen parin tehtyä, niin sit vois huokaista.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)