perjantai 22. helmikuuta 2013

Tervehdys taas pitkän tauon jälkeen. Viikko on ollut matalapaineinen, mutta nyt sen verran parempi fiilis, että jaksan kirjoittaa jotain. Ehkä viikon raskaus johtuu osittain siitä, että ystävien käydessä ja läsnäollessa yritän esittää kuin kaikki olisi hirveän hyvin, vaikka ei ole. En vain halua rasittaa muita tällä haavaa omilla asioillani.
Eräs ystäväni vaistoaa jopa puhelimessa, että nyt ei ole kaikki kohdallaan. Epäreilua, etten saa huijattua häntä.. :(

Ystävättäreni on muistanut minua monella tapaa kuluneen viikon aikana - melkein nolottaa; ei - vaan oikeasti nolottaa. Lämmin kiitos hänelle kaikesta! Yritän parhaani mukaan muistaa myös häntä, vaikka ei tässä käsittääkseni mennä sen varassa, että on pakko muistaa häntä hetimiten. Täytyy tikuttaa hänelle vaikka lisää sukkia, vai mitä ;D

Kutimet sen kuin lisääntyvät. Aloitettuja töitä, lähinnä sukkia, näyttää olevan 8kpl. Pidän ilmeisesti toista varjo-UWAa varsinaisen UWAn rinnalla.. Sohvannurkassa on kolmet sukanteelmät, joita vuoronperään kudon ja pussitettuna on loput viisi aloitusta. Argh! En minä aiemmin ole ollut tällainen, jolla on aloituksia joka paikka täynnä.

Tänään pitäisi lähteä käymään asioilla - kaupassa,postissa ja apteekissa. Höh! Olisihan se ollut liikaa vaadittu, että olisi saanut mökittyä koko viikon kotona käymättä missään. No, ehkä se tekee hyvää käydä vähän ihmisten ilmoilla. Pari ystävääni ovat kyllä käyneet päivittäin meillä katsomassa mitä kuuluu. Kiitos heille <3

Sain eräänä päivänä tädiltäni tällaisen, meille neulojille/käsityöihmisille sopivan jutun, jonka hän oli bongannut Facebookista. Olkoon se tämän bloggauksen loppukevennys :)

Neulojan laki (sopii myös virkkaajalle):

1§ Miehen ei pidä tuleman naisen ja hänen puikkojensa väliin.

2§ Lankaostoksissa tulee olla säästäväinen. Aina, kun näet lankaa tarjouksessa, sinun kuuluu hyödyntää tarjous.
...
...
3§ Keskeneräisten töiden määrää ei tule mitenkään rajoittaa. Uusia töitä saa aloittaa aina, jos joku sukulainen/kummilapsi/ystävä/kuka tahansa tarvitsee esimerkiksi syntymäpäivälahjakseen jotain neulomaasi. Tai kun eteen tulee lanka tai ohje, joka kutsuu sinua. Tai jos jo työn alla olevat tökkivät. Tai jos vain sattuu haluamaan.

4§ Lankavaraston koko on jokaisen neulojan itse määriteltävissä. Muiden ei tule sen suuruutta negatiivisesti kommentoiman. Tai mieluiten ei mitenkään muutenkaan. Lanka VOI loppua maailmasta.

5§ Kasvavalle neulevarastolle kannattaa varata tilaa vaatekomeroon. Kätevä voisi olla myös vaatehuone. Tai ihan oma neulehuone.

6§ Niin kuin työkalupakeissa yleensäkin, myös neulojan työkalupakissa kuuluu olla monenlaisia ja –merkkisiä tykötarpeita. Ei haittaa, vaikka siellä olisi 4 mm paksuisia, 60 cm pitkiä pyöröpuikkoja viittä erilaista materiaalia. –Onhan ruuvimeisseleitäkin monenlaisia.

7§ Tilaa ihmeessä kuutta tai useampaakin eri neule-/käsityölehteä ja tulosta samalla netistä sivukaupalla ohjeita, ettei sinulta vain mene jotain upeaa ohi. Ei haittaa, vaikket ehtisikään toteuttaa kaikkea haluamaasi sitä mukaa. Muotihan kiertää, samat ideat tulevat aina uudelleen muotiin.

8§ To do-lista. Sellainen on oltava. Muuten unohdat, mitä kaikkea ihanaa halusitkaan toteuttaa.

9§ Ole tarkka, kenelle kättesi arvokkaita tuotoksia lahjoitat. Kaikki eivät vain ymmärrä.

10§ Aina on oikea aika ja paikka neuloa, jos sinusta siltä tuntuu."


2 kommenttia:

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)