torstai 21. maaliskuuta 2013

Päivä meinasi alkaa nihkeästi, mutta sitten otin itseäni niskasta kiinni ja tein puolukka- ja mustikkapiirakat. Puolukkapiirakka menee Kultsille ja mustikka jää minulle :) Tuo piirakka on sellainen, mitä äiti usein teki.

Ohje noihin piirakoihin on tosi helppo.
                                         2 dl sokeria
                                         2     munaa
                                         2 dl maitoa
                                         100g voita / margariinia
                                         2 tl leivinjauhetta
                                         4 dl vehnäjauhoja

                  Päälle             2 pss pakaste puolukoita / mustikoita tai 0,5-1 l tuoreita marjoja

                  muruseos        50g margariinia
                                         1 dl sokeria
                                         1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota sokeri ja munat. Lisää vuorotellen, hyvin sekoittaen maito ja voisula. Lisää vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Levitä taikina tasaisesti uunipellillä olevan leivinpaperin päälle.
Ripottele marjat taikinan päälle. Lisää marjojen päälle nypitty muruseos.
Paista 200 asteessa 25-30min.
Tarjoile vaniljakastikkeen kera tai ilman  - maun mukaan ;)

Eilen sain ne ystävättäreni pitsisukat valmiiksi. Odottelen häntä käymään, että saan kuvattua sukat. Pitsimalli on enemmän edukseen jalassa kuin sukkaplokissa kuvattuna.

Kultsinkin pitäisi tulla käymään tuossa klo 14 maissa. Hän tulee hakemaan piirakkansa ja kahville. On se vaan niin mukava, kun hän käy täällä kahvilla ja muutenkin :)

Tänään aloitin ystävälleni Sauna -sukkien teon. En edes muista monennetko Sauna -sukat nämä ovat.. Olen jotenkin tykästynyt siihen malliin ( lue: on riittävän yksinkertainen mun osamäärilleni ;D ) En alkuun osannut valita teenkö violetit vai vihreät eli meni arpomiseksi. Saattaa olla, että teen hänelle kahdet sukat, kun vaivaa hieman tämä värivalintani, vaikka väri olikin saamassani lempivärilistassa.

Olen edelleen ihan liikuttuneessa tilassa eilen saamani paketin johdosta. Se paketti lämmitti ja piristi tosi paljon. Mieli ihan piristyy, kun katson niitä sukkia ja tumppuja. Ehkä olen jotain hyvää tehnyt, kun minut yllätettiin tuollaisella paketilla. Välillä tulee kyllä tunne, että miten raaskin pitää niitä sukkia; nehän voivat kulua rikki....

Muoks! Kuva sukista tuleekin vasta viikonloppuna, kun kuvattavilla jaloilla oli tänään kiire eivätkä näin ollen ehtineet poseerata.

Kultsi liimasi mun hiljattain rikkoutuneet knittareiden irtopäät kasaan :) Kiitos Kultsi! Nyt kelpaa taas tikuttaa - tuntuu meinaan vähän siltä, että teen vielä toisenkin tällaisen huivin. Huivi menee joko synttäri- tai joululahjaksi pikkuserkulleni.

Nyt taitaa olla aika siirtyä vihdoinkin tuonne kutimen ääreen. Mukavaa torstain jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä piirakoita,otin ohjeen talteen tuota puolukkapiirakkaa kokeilen ihan ensin.Paljonko noissa puolukka pusseissa on g/l.
    Mulla on pakkasessa puolukkaa sekä mustikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpäs nyt muista paljonko niissä pusseissa on. mä olen laittanut periaatteella "on riittävästi, kun näyttää hyvältä" :) Laitoinkohan mä itsekerättyjä pakastepuolukoita pikkuisen vajaan litran.
      Kyllä silmä sanoo, kun niitä on siinä päällä riittävästi.

      Poista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)