tiistai 12. tammikuuta 2016

Talvi saapui

eli saatiinhan sitä lunta tännekin. Alkaisi jo riittää, kun maa on saatu tasaisen valkoiseksi. Uhkaavasti näyttää, että vielä huomenna keskiviikkonakin sataa. Toivottavasti ei tule sitä 73 senttiä kuten Merikarvialla.

Olen yrittänyt epätoivoisesti kutoa synttärilahjasukkia Ystävälleni. Polvisukat, joista toinen on valmiina ja toinen on menossa nilkassa. En ole kauheasti kutonut kirjoneuletta, joten kutomiseen menee hieman enemmän aikaa. Olen kyllä ihan tyytyväinen aikaansaannokseeni. Myönnetään, että ensimmäiseen sukkaan tuli virhe, mutta kun teen saman virheen toiseenkin sukkaan, voin kivenkovaan väittää kuvion olevan oikeastikin sellainen. Että olen ovela :D

Asiasta kuudenteen, löysin Facesta aivan ihanan lihaperunalaatikon ohjeen. Siihen tarvitaan
8         isoa, jauhoista perunaa
2,5 dl  ruokakermaa
1 pkt   Koskenlaskija ( voimakas)
400g   jauhelihaa
            suolaa
            mustapippuria
            paprikaa
1         sipuli
2-3 dl juustoraastetta

Perunat kuutioidaan ja laitetaan voideltuun vuokaan. Päälle 1-2 tl suolaa. Jauheliha ja pilkottu sipuli paistetaan ja maustetaan ja kaadetaan perunoiden päälle, minkä jälkeen se ja perunat sekoitetaan.
Älä pesu pannua, jolla paistoit jauhelihan, vaan kaada sinne ruokakerma ja hieman vettä, jolla huuhtelit kermapurkin sekä Koskenlaskijasta n. ½ pakettia. Pyörittele pannulla, kunnes juusto on sulanut. Kaada neste perunoiden päälle vuokaan.
Paista 175-200C :ssa n. 3h (minulla meni 200C:ssa 3h uunin alatasolla) folion alla. Kun perunat ovat pehmenneet, lisää päälle juustoraaste ja paista ilman foliota kunnes juusto on sulanut (n. 15 min)

On mielestäni tosi hyvää. Siitä taisi tulla uusi lemppari.

Täytynee nostaa pylly tästä tietokoneelta ja mennä kutomaan. Ei ne sukat näin valmistu.
Mukavaa illan jatkoa ja hyvää yötä, kun menette nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)