lauantai 16. tammikuuta 2016

Aatoksia pakkaaspäivän ratoksi

Niin se Postikin nostaa taas hintojaan helmikuussa. Perusteeksi Postilta sanotaan, että lähetysten, kirjeiden ja pakettien, määrä on vähentynyt. No, kai se niillä hinnoilla väheneekin. on edullisempaa laittaa tekstiviesti tai e -kortti kuin lähettää postilla. Sama paketeissa  - Posti on hinnoitellut itsensä ulos. Okei, Smart -paketti on ollut edullinen verrattuna normi pakettiin, mutta nyt senkin hinta nousee yli seitsemään euroon (siis se pienin, mutta toki nousevat muutkin koot)


Samaan aikaan, kun Posti ilmoittaa hinnankorotuksista, tuo R-kioski mini-ärräpaketin normaalin pakettinsa (6,50e sis laatikko) rinnalle , hintaan 4,50e, mikä sisältää myös laatikon hinnan. Painoa tuolla minipaketilla saa olla 5kg ( postin max 2 kg on korotusten jälkeen 7,10e ja tuo max 5kg on 8,10e) Sanoisin, että mielenkiintoinen ajoitus - liekö sattumaa vai taktikointia, mene ja tiedä. Olen tullut siihen tulokseen, että jos lähetyksellä ei ole kiire ja vastaanottajan lähellä on R-kioski, alan suosia lähettämistä sitä kautta.

Eikä jää Matkahuollon lähi- ja bussipaketitkaan enää kovin kauas Postin hinnoista...

Tiedän toki, että Postilla on käyty kovia Yt -neuvotteluja ja toimipaikkoja on karsittu ja karsitaan yhä ja sen, ettei se ole Postin palveluhenkilöiden syy, että hinnat nousevat, mutta silti aion miettiä vastaisuudessa, mitä kautta lähetän. Samoin, jos itse tilaan jotain, mikä täytyy lähettää, katson tarkkaan, mikä mahdollisista lähetystavoista on edullinen. Siinä mielessä on asiat hyvin, että täältä löytyy niin Posti, "Ärrä" kuin Matkahuoltokin... Ja Siwa siwapakettia varten.

Alkuillasta pitäisi mennä kaverille kynttiläkutsuille. Yhtään ei huvittaisi, mutta kai sitä täytyy välillä mennä neljän seinän ulkopuolellekin. Onneksi Ystäväni houkutteli kanssa mua ja koska sovittiin, että otan hänet matkanvarrelta kyytiin, niin pakkohan minun on mennä eikö vaan...
Sieltä kun kotiudun, aion istua sohvannurkkaan kutomaan enkä liikahda sieltä ennen nukkumaanmenoa.

Ulkona on ollut taas aika raikasta. Eilen pakkanen alkoi kiristyä ja yön alin on mittarin mukaan ollut -26. Hyrrrr! No, joulu on ohitettu eli kevättä ja kesää kohden mennään. Kuulin radiosta tässä päivänä eräänä, että tammikuu on tosi kylmä ja vasta helmikuussa lauhtuu. Lisäksi väittivät, että tulee hellekesä. Muuten en helteestä välitä, mutta pääseepähän uimaan ja saadaan taas aamu-uintiputki käyntiin. Viime kesä oli tosi surkea - kävinköhän kerran vai kaksi aamu-uinnilla. Sää ei vaan suosinut.

Asiasta nakkiin. Sain itselleni eilen toisen sukkaparin valmiiksi. Lankana Nalle Kukkaketo -sarjan Ruusu.

3 kommenttia:

 1. Voi kuinka suloiset sukat. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin tosi kivaa jos tulisit vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mukava kuulla, että löysit mun blogin ja liityit lukijaksi :)

   Tottakai tulen käymään sun blogissasi

   Poista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)