perjantai 8. marraskuuta 2013

Tervehdys pitkästä aikaa

Tässä on mennyt aika nyreksiessä :( Masennuslääkkeet vievät minut konkurssiin, vaikka mitä tekisi. En ymmärrä, että lääkäri määrää lääkkeitä, jotka maksavat Kelan vähennysten jälkeen tyyliin 60 kpl = 80e. Kenellä on rahaa käyttää sellaisia lääkkeitä? Kysyn vaan....

Kaiken huippu oli taas eilen, kun menin käymään optikolla, tarkoituksenani ostaa silmälasit. Näkö on muuttunut 4 vuodessa niin paljon, etten enää näe silmälaseillä kutoa, vaan ne täytyy ottaa pois  - etenkin, jos katsoo jotain tarkkaa. Telkkaa taas en näe enää kunnolla laseillakaan.
Kuten sanottu, kävin eilen optikolla. Ongelmat alkoivat heti ensimmäisen vempeleen kanssa, jolla optikko ei saanut mitään lukua oikealle silmälle. Sama toistui toisenkin koneen kanssa. Vasen silmä oli ihan ok, mutta koska hän ei saanut tarvittavia lukemia oikealle silmälle, hän ei voinut määrätä minulle uusia laseja. Lisäksi hän tiedusteli, onko oikeaa silmääni operoitu, koska siellä oli arpi. Vastasin, ettei ole.
Niinpä tilanne meni siihen, että hän passitti minut silmälääkärille silmälasimääräystä varten sekä että silmälääkäri tarkistaa silmien terveydentilan. Hienoa!! Lisää rahanmenoa. Heti totesin, ettei minulla ole varaa mennä silmälääkärille. Niinpä soitin terveyskeskukseen ja sain ensi viikon perjantaille ajan, jos vaikka saisin lähetteen silmäpolille.
Tuli siinä mieleeni, että silloin pari vuotta sitten, kun minulla oli verenmyrkytys ja aivokalvontulehdus, tuli minulle sen jälkeen silmätulehdus nimenomaan oikeaan silmään. Ettei se arpi olisi sieltä peräisin...Mene ja tiedä. Nyt vaan täytyy toivoa, että saan sen lähetteen - tulisi halvemmaksi sitä kautta.

Käsityörintamalla on ollut hiljaista. Kovasti yritän kutoa, mutta aina ajatukset lähtevät harhailemaan ja päätän lähteä pois käsityön vierestä. Joululahjat eivät valmistu tällä tavoin. Tuntuu, että istun tietokoneella surffaamassa tai pelaamassa, koska kutominen ei suju. Kova halu olisi kutoa, mutta...

Sain kyllä toiset Nalle -sukat valmiiksi. Ovat nekin menossa joululahjapakettiin. Nämäkin ovat Nalle Tuohi -lankaa.

 
 
Kertokaa mistä saan nyt kunnolla puhtia kutomiseen !!


3 kommenttia:

 1. Voi kun sulla noita harmeja riittää jatkuvasti,kauniit sukat olet kuitenkin saanut neulottua,jaksamisia sulle.

  VastaaPoista
 2. Älä muuta sano. Alkaisi pikkuhiljaa riittää tämä laatu. No, ehkä joskus suunta muuttuu.

  Kiitos tsemppauksesta. :)

  VastaaPoista
 3. Entäs toimeentulo tukea silmälääkärille siis maksusitoumus sinne ja laseihin. Apteekkiinkin sen saa ei mukavalta tunnu kun ei elämiseen jää rahaa mene kysymään .

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)