maanantai 22. toukokuuta 2017

Aurinkoinen ja lämmin tervehdys

Ihan uskomatonta, kun on ollut jo monta lämmintä päivää peräkkäin. Tämä taitaa olla jo neljäs päivä.
Mietin tuossa jo viikonloppuna, olisiko kanttia mennä kastamaan talviturkki, mutta päätin vielä siirtää. Kalliojärvi on kuitenkin lähdepohjainen järvi eli ei se ainakaan lämmitä vettä.
Viime vuonna kastoin talviturkin tasan vuosi sitten - oli kyllä ihan toisenlainen kevät kuin tänä vuonna.

Taas on aika mennyt ihan huomaamatta. Oikeastaan en ole saanut mitään aikaan, mitä nyt vähän kutonut. Kutominenkaan ei oikein iske nyt, vähän pakkomaista kutomista.
Kuitenkaan en osaa olla kutomatta mitään eli nyt on Ukkokullalle tulossa taas uudet ohuet sukat. Sen jälkeen on taas Ystiksen sukkien vuoro :)

Kuten mainitsin, olen ollut tosi saamaton ja haluton tekemään mitään. Ihan perusjuttujenkin tekeminen vaatii hirveä psyykkaamisen ja "voimien keräämisen" . Eikä tarvitse ajatella kuin astianpesukoneen tyhjentämistä ja täyttämistä tai ruoanlaittoa. Ne vaan tuntuvat tosi vaikeilta tehdä tai ainakin aloittaa niiden tekeminen. Ei kiva!

Löysin kivan keeppi ohjeen, minkä ajattelin tehdä pikkuserkulleni synttärilahjaksi. Ainoa ongelma on se, että ohjeen lankaa ei valmisteta enää ja korvaavan löytäminen on tosi hankalaa. Alkuperäinen oli Novitan Luxus Wind -lanka (silkkivilla) , mut Novitalta ei löydy mitään, millä voisi sen korvata. Tekstiiliteollisuudella olis muutama, jotka tulisivat kyseeseen. Täytyy eka käydä katsomassa tuossa paikallisessa Megamyynnissä,kun sielläkin on TeeTeen lankoja, ennen kuin lähtee ajamaan Porvooseen. Ja vielä kun tiedän saajan värimaailman, niin sekin karsii vaihtoehtoja. Onneksi tässä on vielä reilu kuukausi aikaa tehdä se. Lankaongelma vaan täytyy ratkaista tällä viikolla.

Pitäis taas penkoa ja järjestää langat sekä katsoa, josko jotain lähtisi etsimään uutta kotia.
Pakko karsia, vaikka pahaa tekee. Toisaalta täytyy pitää mielessä, etten myy kaikkea, mitä sitten kadun. On tullut sekin tehtyä pariin otteeseen. Tavoite olisi, että langat mahtuisivat kolmeen kaappiin ja pääsisi muovilaatikoista eroon. Se voi olla toiveajattelua, kun viime viikolla käytiin hakemassa kolme 47 litran laatikkoa lisää. ..... Oho......

Taidan mennä ottamaan pikku tirsaset jos sitten olisi puhtia tehdä jotain.

Sain kuitenkin Ukkokullan ohuet  "arkisukat" valmiiksi ja jopa omat sukkani, jotka ovat olleet melkein 2kk työnalla.
 
Ukkokullan arkisukat (ohuet)



Mun Novita Nalle "päivänkakkarat"












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)