perjantai 9. lokakuuta 2015

Taisi se tehdä syksyn

Syksy on sitten kai saapunut. Päivisin on vielä aurinkoista ja aurinko hivenen lämmittää, mutta oikeastaan koko viikon on ollut yöpakkasia. Kylmimmillään mittari on näyttänyt -6,3C . Kuulin huhua, että ensi viikolla pitäisi lämmetä, mutta antaas katsoa.

Aamupäivällä kävin ystävättärelläni kahvilla, mutta kotiuduttuani sieltä, en ole saanut mitään aikaiseksi. Puikotkin vain pötköttävät sohvalla tekemättä mitään.

Iltapäivällä sain perhetutun vanhimmalta tyttäreltä viestin, että äitinsä on nyt sitten saattohoidon viimeisessä vaiheessa. Itku tuli. Osaksi itkin hänen takiaan, mutten voi kieltää, etteikö äitikin noussut taas ryminällä pintaan. Juu, tiedän olevani tunneihminen, mutta silti reaktio oli aikamoinen. Onneksi minulla on ystävä, jolle saatoin vuodattaa tuntemukset ja itkeä silmät päästäni.
Luulin jo päässeeni tämän vaiheen yli, mutta ilmeisesti yhdistettynä sanat äiti - syöpä - saattokoti olivat liikaa. Perhetutun tytär kirjoitti myös, että ovat puhuneet asiat selviksi ja virret lyöty lukkoon - ihan niin kuin mekin teimme äidin kanssa. Ehkä se on äitien tapa auttaa vielä hautajaisasioissa ennen kuin kokonaan erkanevat maallisesta vaelluksesta.
Meillä äiti vei mut jopa hautaustoimistoon, missä hän näytti millaisen arkun ja uurnan hän haluaa. Kukat sain sentään valita sitten itse. Äiti teki lisäksi minulle ranskalaisilla viivoilla listan, mitä täytyy hoitaa ja missä järjestyksessä. Väliajat sain olla hysteerinen (näin hän opasti ennen kuin joutui saattohoitoon) Mikään tai kukaan ei ole niin huomaavainen kuin äiti; tai no, riippuu se varmaan äidistäkin. Tosi asia kuitenkin on, että antaisin mitä vain, jos saisin äidin takaisin. ( ja taas silmän tiivisteet falskaa, vaikka äidin kuolemasta tulee tänä vuonna 9 vuotta. )

Jotenkin meni into tehdä mitään tuon uutisen jälkeen.

Mutta iloisempiin asioihin. Olisi hirveä into päästä virkkaamaan taas mattoa. Taitaa vaan mennä kevääseen, kun nyt on niitä Helavyösukkia sen verran tekemättä. Mutta heti, kun saan ne sukat valmiiksi, virkkaan maton. Piste. (..tai sitten kudon itselleni sukat tai ystävälleni tai...)
No, katsotaan sitten, mikä tuntuu kivalta työltä siinä kohtaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)