keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Pakotin itseni tänään tekemään kaksi raparperipaistosta - äidin ohjeella- kun eilen varta vasten hain Kultsilta raparperia. En sitten muistanut ottaa niistä kuvaa - toinen on jo viety Kultsille ja oma on aloitettu. Hyvää tuli, etenkin vaniljakastikkeen kanssa. Ohje on tosi helppo muropohja

100g   margariinia
1    dl  sokeria
1         muna
1,5 dl  vehnäjauhoja (saa olla hieman reilu mitta)

Päälle:
½  l  raparperiviipaleita
1  dl sokeria

Margariini ja sokeri vaahdotetaan. Sekoitetaan muna joukkoon. Lisätään jauhot, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan siten, että reunoilta nousee n. 2cm.
Päälle raparperit ja sokeri. Paista 200 asteisessa uunissa n.30min. Tarjoa lämpimänä esim. vaniljakastikkeen kanssa.

Oli se niin hyvää kuin muistinkin. Nyt raparperia pakkaseen, niin voi tehdä talvellakin tätä. Toinen mitä täytyisi vielä tehdä, on raparperikiisseli. Tulee ihan lapsuus mieleen kesämökillä, missä oli hyvin usein raparperikiisseliä, jota syötiin sellaisena maidon kanssa tai sitten kaurapuuron kanssa. Ei uskoisi, miten haikeaksi tuollainenkin muisto vetää ihmismielen... :(

Nyt sitten vähän kevyempää aihetta. Tuossa vuosituhannen vaihteessa pelasimme Kultsin kanssa paljon ihanaa autopeliä nimeltä "Carmageddon: Carcalypso now" Tosi hyvä peli, jonka seurassa aika kului kuin siivillä. No, sitten kone hajosi ja pelipä ei sitten enää toiminutkaan uudessa koneessa. Nyyh! Nyt pelistä on tehty neljäs versio " Carmageddon: Reincarnation"  ja voitte uskoa, että tämä "ikinuori" haluaa sen. Yllättävää - koneeni tehot eli nopeus ja näytönohjain eivät riitä tämän uuden version pyörittämiseen. Tämä on niiiiiiin väärin. Täytyykö tässä vielä sijoittaa kotiin pelikone?!?! Kultsi kyllä lupaili, että hän rakentaa minulle pelikoneen.
Kultsi laittoi minulle YouTybe pätkän siitä pelistä, jonka linkitän tähän.

HUOM!!!!! tiukkapipoiset, herkkähermoiset ja alle 18- vuotiaat : Katsominen omalla vastuulla
En ota vastaan valituksia tämän videon laittamisesta tänne, koska olen varoittanut etukäteen!!

https://www.youtube.com/watch?v=uZyf6gghvmo

Onhan tuo video aika karu, mutta siihen täytyy suhtautua niin, että se on vain peli. Ja on niitä pahempiakin pelejä olemassa kuin tuo autopeli.

Lankoja pitäisi taas alkaa mennä läpi. Laskuja kertyy eri tahtiin kuin rahaa. Nyt vain aletaan olla perimmäisten kysymysten äärillä eli nyt sitten alkaa lähteä myös rakkaimpia sukkalankoja :'(
Tämä on niin syvältä.

Taidan mennä hukuttamaan suruni kupilliseen kahvia.

Kaunista keskiviikkoiltaa!

4 kommenttia:

  1. Kyllä raparperi on hyvää,tein jo toissa viikolla kiiselin ja nyt oon parina viikkona tehnyt Britakakun raparperi-mansikka on tosi hyvää.Mansikat ja raparperit olen jo pakastanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin testata raparperi-mansikkaa Britaan. mullakin on mansikat ( 3 rasiaa) pakastettu, kun enempään ei ollut rahaa ja raparperia pitäisi vielä laittaa.

      Poista
  2. Rapsut onkin tosi hyviä:) nams!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)