lauantai 21. syyskuuta 2013

Tuli sitten Saunalahdelta lasku....

Aloitetaan eilisestä. Minulle tuli perintätoimistosta (!!!!!!) lasku koskien helmikuun lopussa 2010 lopettamaani toiminimeä. Toimeksiantajana oli Saunalahti. Olin avannut vuonna 2007 toiminimelleni oman kännyliittymän, jota ei kuitenkaan koskaan edes käytetty. Kyseessä oli liittymä, jonka kk-maksu oli 0 euroa. Lopettaessani yritykseni, olen 120% varmuudella sulkenut tuon kyseisen liittymän, kuten kaikki muutkin, mitkä liittyivät yritykseeni. Tuollaisissa asioissa olen yli-tunnollinen ja tarkka. Saatuani tuon perintäkirjeen, soitin Saunalahdelle, mistä väitettiin, ettei sitä liittymää ole suljettu ja näin ollen oli kertynyt maksuja. Se, mistä ne olivat kertyneet, jäivät hämäräksi. Lisäksi minulle väitettiin, ettei liittymää ole suljettu, mistä minä olen - kuten myös Kultsikin  - täysin erimieltä. Ei kuulemma ollut mitään merkintää, että olisi suljettu. Syytön minä olen siihen, jos joku ei ole a) merkinnyt b) osannut merkitä ja c) tallentanut merkintää.
Aivan varmasti ko.liittymä on suljettu silloin 3,5 vuotta sitten. Ihmettelen myös sitä, että jännä, kun ei ole tullut yhtään laskua...
Täti yritti sälyttää sitä Itellan ja minun syykseni, etten ole tehnyt osoitteenmuutosta yritykselle, kun muutin vuonna 2011. Miksi tekisin osoitteenmuutoksen yritykselle, joka ei edes toimi ja on ollut lopetettuna yli vuoden??!!!!??
Pakko myöntää, että ystävällinen käytös puhelimessa tuon keskustelun aikana joutui koetukselle. Pahasti.
Eniten ketuttaa se, että tiedän tosiaan sulkeneeni tuon liittymän silloin yrityksen lopetuksen yhteydessä.

No, eilen se sitten, toivottavasti, suljettiin. Jälleen kerran. Pyysin heitä toimittamaan tuon sulkemisilmoituksen kirjallisena Itellan kautta kotiosoitteeseeni, jonka kerroin heille.
 Seuraavaksi Saunalahdelta tuli sitten tekstiviesti:


Laskun summa siis vaatimattomasti 97 miljoonaa 218 tuhatta 762 euroa. Haloo !!!!!!!!!!!!!!!! Ja tuollainenko pitäisi maksaa?
Soitin samantien Saunalahden asiakaspalveluun ja yritin päästä laskutukseen, mutta sinne oli 30min jono ja soittopyyntölista täynnä. Tuli sellainen tunne, että yrittävät kusettaa muitakin epämääräisillä perintään laitetuilla laskuilla tai tuollaisilla epämääräisillä summilla, kuten tuo saamani 97 miljoonan euron lasku.
Saunalahden asiakaspalvelu ei meinannut löytää lopetetun yritykseni lopetettua liittymää millään; ei puhelinnumerolla, ei yrityksen nimellä.... Vasta vartin seikkailujen jälkeen, as.palveluhenkilö löysi kyseisen avoimen laskun - summa vaan ei täsmännyt. Heidän koneensa mukaan summa oli 10,88 eur, josta siitäkään ei ole tietoa, mistä he sen ovat keksineet lopetetulle liittymälle.
Olen ollut Saunalahden tyytyväinen asiakas yli 11 vuotta, mutta nyt tuli mitta täyteen kerralla.

Illalla puhuin asiasta Kultsin kanssa ja jälleen meinasi raivo nousta, tällä kertaa meillä molemmilla. Eihän se Saunalahtea heilauta suuntaan tai toiseen, vaikka vaihtaisinkin liittymää, mutta itselle siitä voisi tulla parempi mieli...

Tänään aamulla päätin leikilläni soittaa toiselle operaattorille ja kysyä heiltä vastaavaa liittymää, mikä minulla oli Saunalahdella. Onneksi soitin. Heillä oli samanlainen liittymä tarjota halvemmalla. Se oli kampanjatarjous vuodeksi. Myyntihenkilö tuli kuitenkin kysyneeksi, minkä operaattorin nettiyhteys minulla on kotona ja kun selvisi, että saman firman, niin saan 5 vuodeksi tuolla halvalla hinnalla kännyliittymän. Enää en miettinyt, vaihdanko vai en.
Kertoessani siitä Kultsille, kun menin hänen luokseen kahville, ilmoitti Kultsikin vaihtavansa. Saunalahti menetti siis kaksi asiakasta silmänräpäyksessä. Hah! Siitäs saivat. Suututtivat väärän henkilön ;)

Eilisestä vielä sen verran, että tein historiaa: Tein elämäni ensimmäisen kerran kattilassa riisipuuroa, eikä se palanut kuin vähän pohjaan. Kerran aikaisemmin olen yrittänyt, mutta joutunut toteamaan, että minä ja kuumennettava maito emme sovi yhteen. Kattila meni sillä kertaa pilalle.

Tänään kävin siis Kultsilla kahvilla, mutta muuten en ole saanut mitään aikaan.
Pitäisi varmaan istahtaa tuohon sohvalle ja ottaa puikot käteen. Pitkästä aikaa kutominen tuntuu tosi mukavalta.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Tuntuu aika omituiselta karhuta noinkin vanhoja laskuja, jos toiminimi ja liittymä on lopetettu jo kolme vuotta sitten. Harmillisinta näiden selvittelyssä on se, että joudut itse maksamaan puhelinkulut kuunnellessa jonotusmusiikkia. Voimia ja sitkeyttä sinulle, mielestäni asia kannattaa selvittää loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä. Kyllä mä ajattelin katsoa loppuun asti, miten käy. Kurjaa vaan, kun muutenkin vähäisiä energiavaroja menee tällaiseen.

   Onneksi on uusi liittymä tilattuna :)

   Kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 2. Kuulostaapa järjettömältä sotkulta! Hyvä että liittymät meni vaihtoon. Jospa pian järkiintyvät saunalahden puolella ja unohtavat laskut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano.
   Laskujen unohtamista on turha toivoa - sanottiin niin selkeästi se, että ne on maksettava :(
   Olen kyllä ihan raivona...

   Poista
 3. Hirveä sotku. Laskun loppusumma on myös hyvin mielenkiintoinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Aika pienellä varoitusajalla pitäisi saada n.100 miljoonaa kasaan :D
   Ihan sekaisin koko firma ja tuntuu, ettei kukaan tiedä siellä mitään.

   Poista
 4. Hei, sulla on joululaskuri. Apua ! ;D äkkiä sukkapuikot käteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkytyin itsekin eilen todetessani siitä, miten vähän aikaa jouluun on.
   Joulupaniikki iskee tänä(kin) vuonna...

   Poista
 5. Siis älytöntä! Mistä sä muka tollasen summan otat? Toi ei oo reilua sua kohtaan, ei alkuunkaan!

  VastaaPoista
 6. Heh! Myöhemmin selvisi, että tuo jättisumma olikin viitenumero eli ei hätää. Liittymän vaihdoin kuitenkin

  VastaaPoista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)