sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Nyt on puhti pois

Siinähän se tuli jo otsikossa.
Urakoin tänään 8 piimäkakkua ja 2 minipiimistä. Vielä pitäisi tehdä 2 piimäkakkua, mutta se siirtyi huomiseen, kun oleelliset aineet - piimä ja karkeat vehnäjauhot - loppuivat kesken.

 
 
Piimäkakut on tehty Mammun vanhalla ohjeella, jonka alkuperää en tiedä. Oikeastaan tämä on yksi helpoimmista kakuista.
 
                                                    3,5 dl piimää
                                                    3    dl sokeria
                                                    5    dl karkeita vehnäjauhoja
                                                    1    tl soodaa
                                                    1    tl kanelia
                                                    1    tl hienonnettua neilikkaa
                                                    1    tl hienonnettua pomeranssinkuorta
                                                    1    tl hienonnettua inkivääriä
                                                    1   dl voi -tai margariinisulaa
                                                    1,5 dl rusinoita
 
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Lisätään osa piimästä ja sekoitetaan. Sitten voisula ja loput piimästä. Taikina sekoitetaan käsin tai puukauhalla. Laita taikina voideltuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla ensin 175 asteessa 30 min ja sitten 200 asteessa toiset 30 min. Jos kakku alkaa tummua päältä liikaa, laita päälle foliota.
Kakun annetaan maustua vähintään viikko ennen tarjoilua. ( mitä kauemmin saa maustua, sen parempaa siitä tulee )


Nyt pitäisi jaksaa ottaa puikot käteen...Ei auta mikään.

Kuten sanottu, huomenna on tarkoitus tehdä ne kaksi puuttumaan jäänyttä piimäkakkua. (miten niin pidän lähipiirin näin jouluna piimäkakuissa... ;D )
Tiistaiksi olen suunnitellut 4 sitruunakakun tekoa ja keskiviikoksi 2 tiikerikakkua. Torstaina olisi tarkoitus tehdä piparitaikina ja leipoa ne Kultsin kanssa Itsenäisyyspäivänä. Näyttää vähän siltä, että teen viikonlopuksi vielä toisen piparitaikinan.

7 kommenttia:

  1. Olet kyllä ollut huikean ahkera, hyvällä syyllä jo voikin olla hiukan puhti poissa. Ei kun lepäämään hyvällä omallatunnolla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin olla tuossa sohvannurkassa tekemättä mitään, mutta tuo joululahjaksi menevä sukkapari jotenkin häiritsi näkökentässä eli oli pakko ottaa se käsiin ja jatkaa kutomista. No, jos loppuviikosta lepäilisi.. ;)

      Poista
  2. Herkullisia,Kiitos ohjeesta kokeilen myös tehdä näitä piimäkakkuja kun homaan aineet ensiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mut niin kuin mainitsin, niiden täytyy antaa maustua kunnolla ;)

      Poista
  3. Oletpa ollut ahkera! Ensin kasa joulutorttuja, nyt kymmenen kuivakakkua! Olet kyllä vapaaillan ansainnut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja tänään maanantaina tuli 4 piimäkakkua lisää. Nyt se laji riittää. Seuraavaksi sitruuna- ja tiikerikakkujen pariin....

      Poista
  4. Mä teen joskus "huijauskakkuja". Ai miten? Piimän tilalle jogurttia ja mausteiden tilalle hilloja, marjoja ja ties mitä muuta. Syötävää se silti on, vaikka "huijauskakku" onkin.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kävit. Jätähän viestiä käynnistäsi ;)